News-Piper

Ανοίγουν όλες οι τράπεζες από Δευτέρα: 180 ευρώ κάθε 3 ημέρες από τα ΑΤΜ

Τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τραπεζικές πηγές.

Τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τραπεζικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι οι πολίτες θα έχουν αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, τη δυνατότητα να κάνουν σωρευτική ανάληψη χρημάτων από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης ΑΤΜ, ή τα γκισέ των τραπεζών, αντί να υποχρεούνται όπως σήμερα, να λαμβάνουν καθημερινά μόνο το ποσό των 60 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, όποιος πολίτης δεν κάνει χρήση της κάρτας ανάληψης για μια ή δυο ημέρες σημαίνει ότι την τρίτη ημέρα θα δικαιούται να λάβει το ποσό των 120.
Η διευκόλυνση αυτή γίνεται για να αποφευχθούν οι ουρές στα τραπεζικά καταστήματα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι πολίτες θα μπορούν να σηκώνουν από τα ΑΤΜ ποσό ύψους 180 ευρώ με μία δόση κάθε τρεις ημέρες, είτε 60 ευρώ κάθε δύο ημέρες, προκειμένου να μην βρίσκονται κάθε μέρα στις ουρές. Πρακτικά πάντως δεν αλλάζει κάτι στο όριο της ανάληψης, αφού παραμένει ουσιαστικά το ποσό των 60 ευρώ ανά ημέρα.
Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία βάση οι τράπεζες χρειάζονται περίπου 500 εκατ. ευρώ για να εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις εντός των υφιστάμενων ορίων των κεφαλαιακών περιορισμών (60 ευρώ ημερήσιο όριο αναλήψεων, εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 120 ευρώ για συντάξεις, κ.ά.) και πλέον έχουν διαθέσιμα λιγότερα από 200 εκατ. Ευρώ. Γι αυτό και η παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ σήμερα Πέμπτη ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τις αναλήψεις μετρητών.


iefimerida.gr 

Related

news 8591520654115717871

Follow us


item