Ισχυρός σεισμός έπληξε την Ιταλία στις 3:36 (τοπική ώρα), ξυπνώντας μνήμες από τον εγκέλαδο της Λ' Ακουϊλα το 2009 με τους 300 νεκρούς.

Η δόνηση άγγιξε τα 6,2 Ρίχτερ, διήρκησε 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητή σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης, και ήταν τόσο δυνατή… που εξαφανίστηκε ένα ολόκληρο χωριό από το χάρτη.
Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τη δημόσια ιταλική τηλεόραση. Υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι στα ερείπια, γι' αυτό και σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν επιζώντες.
αρχείο λήψης (3).jpg
Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν μόλις 4 χλμ. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε. Όμως οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Αματρίτσε, το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχό, «ισοπεδώθηκε».
αρχείο λήψης.jpg
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Αποκάλυψε δε πως στα συντρίμμια ενός από τα σπίτια που έχουν καταρρεύσει στο χωριό Ακκούμολι έχει εγκλωβιστεί μια οικογένεια και τα μέλη της δεν δίνουν σημεία ζωής. 
αρχείο λήψης (6).jpg
Υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
αρχείο λήψης (4).jpg
Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.
αρχείο λήψης (5).jpg
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η πυροσβεστική έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις τρομαγμένων πολιτών, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν θύματα.
αρχείο λήψης (2).jpg
Στην περιφέρεια Ούμπρια και την πρωτεύουσά της Περούτζια, δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή σοβαρές υλικές ζημιές.
αρχείο λήψης (1).jpg