News-Piper

Τι είναι ο χαλινός γλώσσας στα μωρά

Ο συνδετικός ιστός κάτω από τη γλώσσα του μωρού σας (μια μεμβράνη που ονομάζεται χαλινός) είναι μικρός ή επεκτείνεται προς το μπροστινό μ...

Ο συνδετικός ιστός κάτω από τη γλώσσα του μωρού σας (μια μεμβράνη που ονομάζεται χαλινός) είναι μικρός ή επεκτείνεται προς το μπροστινό μέρος της γλώσσας (κορυφή της γλώσσας).
Ο χαλινός στη περίπτωση αυτή φτάνει μέχρι την κορυφή της γλώσσας και εμποδίζει την ελεύθερη έξοδό της από τη στοματική κοιλότητα. Η γλώσσα μπορεί να φαίνεται ότι έχει ένα σχήμα καρδιάς στην άκρη επειδή ο βραχύς χαλινός εμποδίζει την πλήρη έξοδό της.
Δεν είναι ασυνήθιστο. Περίπου 4% -10% των μωρών γεννιούνται με βραχύ χαλινό γλώσσας.Τυπικά, ο χαλινός της γλώσσας διαιρείται πριν από τη γέννηση, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση της γλώσσας. Σε μερικά μωράκια δεν συμβαίνει αυτό για άγνωστους λόγους. Το εύρημα αυτό είναι είναι πιο συχνό στα αγόρια από τα κορίτσια. Η αγκυλογλωσσία ποικίλλει σε βαθμό σοβαρότητας από ήπιες περιπτώσεις έως και πλήρη καθήλωση της γλώσσας στο έδαφος της στοματικής κοιλότητας.
Ο βραχύς χαλινός περιορίζει το εύρος της κίνησης της γλώσσας ενός μωρού, η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τον θηλασμό, την κατάποση και την ομιλία.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
  • Το παρατεταμένο τάισμα με μαστό και κούραση του μωρού
  • Δυσκολία προσαρμογής (Προβλήματα θηλασμού)
  • Επώδυνες θηλές (υπερβολική προσπάθεια για να επιτευχθεί η κατάλληλη προσαρμογή στο στήθος)
  • Προβλήματα κατάποσης
  • Στα νήπια, δυσκολία στην ομιλία (πρόβλημα με την παραγωγή ήχων που απαιτούν την κίνηση της άκρης της γλώσσας)

Στην εκπομπή "Καθημερινά και απλά" φιλοξενήθηκε ο Δρ. Δήμος Ψηφίδης που είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέρος της ειδικότητας και την εξειδίκευση στα Laser και στην Πλαστική Χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο και μίλησε για όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι μαμάδες , αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν, ενώ στην εκπομπή μίλησε και μια μητέρα , η Ελένη Πριονά, που είναι μια από τις διαχειρίστριες σελίδας στο Facebook (Χαλινός Γλώσσας και Χείλους) που προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια σε μαμάδες που δεν γνωρίζουν ότι το μωρό τους έχει χαλινό, καθώς δεν έγινε διάγνωση από κάποιον γιατρό...

Όλες οι μητέρες αξίζει να δουν το video και να ενημερωθούν...

Related

hot 521615170382187239

Follow us


item