News-Piper

Θεσσαλονίκη: Ο ανήλικος φίλος του 14χρονου ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης του φονικού

Σοκάρει η εξέλιξη με τη δολοφονία του 14χρονου στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής ταυτοποιήθηκε ως δράσ...

Σοκάρει η εξέλιξη με τη δολοφονία του 14χρονου στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, καθώς αργά το βράδυ της Κυριακής ταυτοποιήθηκε ως δράστης του εγκλήματος ο επίσης 14χρονος φίλος του, με τον οποίο έφυγαν μαζί από το αναψυκτήριο και ο οποίος στην πρώτη του κατάθεση είχε δηλώσει ότι οι δυο τους χώρισαν για να πάνε στα σπίτια τους και έπειτα δεν ξαναείδε το αδικοχαμένο παιδί.

«Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου, αποχαιρέτησα τον Τ… Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο» είχε πει στην αρχική του κατάθεση ο 14χρονος φίλος του θύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, ο δράστης ομολόγησε εν τέλει το έγκλημα, ενώ και οι αρμόδιοι ερευνητές της αστυνομίας είπαν ότι ταυτοποιήθηκε πως το έγκλημα το τέλεσε ο 14χρονος.
Αν και δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία, φαίνεται ότι τόσο το πεταμένο μαχαίρι στον τόπο του εγκλήματος όσο και το ξένο γενετικό υλικό στα νύχια του άτυχου 14χρονου, ήταν τα στοιχεία που «μίλησαν» και αποκάλυψαν τον δράστη, καθώς ο τρόπος του φονικού χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή ως «ερασιτεχνικός».
Καθώς φαίνεται, το έγκλημα μεταξύ των δύο ανήλικων φίλων έγινε για ασήμαντη αφορμή, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας.
Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εξαφάνιση του ανηλίκου, στο χωριό Γέφυρα του νόμου Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός. Δεκάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να εντοπίσουν τον μικρό Τάσο και να δώσουν τέλος στην αγωνία της οικογένειάς του.
Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας το έγραψε ο πατέρας του παιδιού, το οποίο συνόδευε τον 14χρονο μετά την αποχώρηση του από το αναψυκτήριο, καθώς αυτός ήταν που βρήκε το άψυχο κορμί του φίλου του παιδιού του.
Εκτός από τα αποδεικτικά στοιχεία του μαχαιριού και του γενετικού υλικού που έχουν στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές, οι άνδρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Θεσσαλονίκης «χτένισαν» και το περιεχόμενο μιας κάμερας κλειστού κυκλώματος, η οποία είναι τοποθετημένη σε σπίτι, από το οποίο πέρασε ο 14χρονος.
Ο ανήλικος δράστης, όπως αποκαλύφθηκε τελικά, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του το απόγευμα της Κυριακής, όταν, μαζί με τους γονείς του, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.
Πηγή: protothema.gr 

Related

police 3772871818984311556

Follow us


item