News-Piper

Ηταν ζωντανή όταν την έθαψαν

Ενα πρωτοφανές γκραν γκινιόλ που προκαλεί ανατριχίλα ήρθε στο φως από τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών, τα οποία αποκαλύπτουν ότι 49χρ...

Ενα πρωτοφανές γκραν γκινιόλ που προκαλεί ανατριχίλα ήρθε στο φως από τα νέα πορίσματα των ιατροδικαστών, τα οποία αποκαλύπτουν ότι 49χρονη καρκινοπαθής θάφτηκε ζωντανή πριν από έναν χρόνο στο νεκροταφείο της Ανω Περαίας και ότι πράγματι είχαν ακουστεί οι κραυγές αγωνίας της μέσα από τον τάφο!

Στην αποκάλυψη-σοκ καταλήγουν οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της άτυχης μητέρας δύο παιδιών Καλλιόπης Γιαννουλάκη, η οποία φέρεται ότι υπέκυψε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2014. Ομως ο καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου αποδίδει τον θάνατο της 49χρονης σε καρδιακή ανακοπή που υπέστη όταν ήδη βρισκόταν μέσα στον τάφο! Στην αποκαλυπτική γνωμοδότησή του αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Ο θάνατος της Κ. Ζαφειρίου επήλθε κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20.00, πιθανότατα συνεπεία καρδιακής ανακοπής».
Νεκροφάνεια
Μάλιστα ο ιατροδικαστής εξηγεί ότι η 49χρονη θεωρήθηκε νεκρή εξαιτίας της επίδρασης της φαρμακευτικής αγωγής που της χορηγούνταν, με την οποία περιέπεσε σε οριακή κατάσταση ζωής και τονίζει: «Πρόκειται για περίπτωση νεκροφάνειας, μία σπάνια κατάσταση, που λόγω της επιπόλαιας αναζήτησης των πρώιμων σημείων και της πρόχειρης εργαστηριακής διαπίστωσης του θανάτου οδήγησε σε εσφαλμένη διάγνωσή του. (...) Αντιθέτως τα πτωματικά φαινόμενα, ύστερα από ορθή αναγνώριση και αξιολόγηση και με βάση τις αρχές της Ιατροδικαστικής Επιστήμης, είναι απολύτως συμβατά με ημερομηνία και ώρα θανάτου την 25/9/2014, στις 20.00, παραδοχή που ερμηνεύει σε απόλυτο βαθμό τα συμβάντα και γεγονότα που περιέπλεξαν την περίπτωση θανάτου της Ζαφειρίου».
Στο ίδιο συμπέρασμα αναφορικά με τα αίτια αλλά και τον χρόνο θανάτου της 49χρονης καταλήγουν και άλλοι τρεις ιατροδικαστές, οι Σωκράτης Τσαντίρης, Μαρία Γεραμάνη και Ευστράτιος Καλλίτσης, οι οποίοι διορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από την οικογένεια της θανούσης. Σύμφωνα με τους δύο τελευταίους, αν η γυναίκα ήταν νεκρή κατά την ταφή, δεν θα ήταν σε θέση να ανοίξει τα μάτια ή το στόμα της, ούτε να μετακινήσει τα χέρια της.
Οι ειδικοί επιστήμονες συμπεραίνουν ότι στην περίπτωση ενός ασθενούς σε τέτοια στάδια παρουσιάζονται ακραίες μεταβολές της καρδιαγγειακής λειτουργίας, όπως παρατεταμένη και έντονη βραδυκαρδία και ηπατικό κώμα που μπορεί να δίνουν την εικόνα νεκρού ατόμου! Μάλιστα τέτοια περιστατικά αναφέρονται ως σύνδρομο ή φαινόμενο του Λαζάρου! Αυτό είχαν καταγγείλει οι συγγενείς της τραγικής γυναίκας, υποστηρίζοντας ότι η Καλλιόπη Γιαννουλάκη, που βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, είχε πέσει σε κώμα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της πόλης, αλλά ξύπνησε μέσα στο φέρετρο όπου την είχαν θάψει! Αν και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να βγει από τον τάφο, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να πεθάνει!
Τα τρία πορίσματα των ιατροδικαστών έρχονται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα της αρχικής νεκροψίας - νεκροτομής, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της γυναίκας είχε επέλθει ενώ εκείνη νοσηλευόταν στην ιδιωτική κλινική. Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε το νοσοκομείο ανέφερε: «Στις 25/09/2014 και ώρα 06.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό ιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ. Δ. Ζ., διατελούσης σε τελικό στάδιο καρκίνου. Η διαπίστωση του θανάτου, πέραν της κλινικής εξέτασης, επιβεβαιώθηκε από το αμέσως προηγηθέν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ζωής τής ως άνω ασθενούς».
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από έναν χρόνο, όταν δύο νεαροί ηλικίας 16 και 17 ετών που βρέθηκαν στο νεκροταφείο λίγη ώρα μετά την κηδεία της 49χρονης ανέφεραν συγκλονισμένοι ότι άκουγαν μια γυναικεία φωνή να ουρλιάζει απεγνωσμένα μέσα από τον τάφο «βοήθεια, βγάλτε με από δω»! Σε κατάσταση σοκ φώναξαν τον υπάλληλο του κοιμητηρίου, που και αυτός άκουσε τις φωνές και άρχισαν να σκάβουν για να βγάλουν τη γυναίκα. Επειδή δεν τα κατάφερναν, φώναξαν την Αστυνομία, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής. Οταν όμως ολοκληρώθηκε, η γυναίκα ήταν νεκρή. Οι γιατροί του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο και εξέτασαν το πτώμα της 49χρονης υποστήριζαν πάντως ότι είχε νεκρική ακαμψία, γεγονός που σημαίνει ότι είχε αφήσει την τελευταία της πνοή πολλές ώρες νωρίτερα.

Ο δικηγόρος

«Η οικογένεια είναι συντετριμμένη. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια το πώς νιώθουν. Ηδη έχω έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες της Κίνας, του Μαρόκου, της Βραζιλίας και τεσσάρων άλλων κρατών στα οποία έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά, προκειμένου να τα ερευνήσουμε. Η οικογένεια θα ζητήσει από τους ανθρώπους που επανήλθαν στη ζωή να έρθουν στην Ελλάδα με δικά της έξοδα. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα» δηλώνει στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς.

Related

news 551157086357451059

Follow us


item