News-Piper

Γιάνης Βαρουφάκης: «Αν επικρατήσει το “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα θα παραιτηθώ»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι στην περίπτωση που υπερισχύσ...

Greek Finance Minister Yanis Varoufakis attends a parliamentary session in Athens March 18, 2015. With incendiary interviews, an undiplomatic demeanour, a celebrity photo shoot and an obscene finger gesture, Varoufakis is becoming part of Greece's debt problem rather than the solution, or so his euro zone partners believe. Many Greeks regard their new finance minister as a breath of fresh air, a man who has told his colleagues in the Eurogroup a few home truths about the futility of forcing austerity policies on an economy that has endured a depression for five years. But his readiness to break the conventions of European discourse has caused consternation, and not just among the buttoned-up finance chiefs and bureaucrats who populate the Eurogroup.  REUTERS/Alkis Konstantinidis  (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS) - RTR4TV0J
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, είπε ότι στην περίπτωση που υπερισχύσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά «Αν επικρατήσει το ναι, δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα το βράδυ» και κατόπιν εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οποιοδήποτε αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση του χρέους.
Λίγο μετά τόνισε ότι αναμένει οι Έλληνες ψηφοφόροι να ακολουθήσουν τη σύσταση της κυβέρνησης και να απορρίψουν τις προτάσεις διάσωσης των θεσμών οι οποίες όπως είπε θα απαιτήσουν περαιτέρω αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για τη συνέχιση της βοήθειας – «Προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους. Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι, όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους», ήταν τα ακριβή του λόγια.
Ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει στηθεί στις ουρές των ΑΤΜ, με τον Υπουργό να απαντά: «Πρώτον δεν έχω χρόνο και πως εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι που δεν το έχουν κάνει» και κατόπιν να διευκρινίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του διάγουν λιτό βίο.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Related

news 8649494220429000486

Follow us


item