News-Piper

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό»

Με το καλημέρα σας έκανε παρέμβαση η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικώ...

Με το καλημέρα σας έκανε παρέμβαση η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και μάλιστα από τα βουλευτικά έδρανα, αφού αποφάσισε να μην προεδρεύσει.

Η κα Κωνσταντοπούλου, άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση που θα κρατήσει, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό από τους λεγόμενους εταίρους» και καλώντας τη Βουλή «να μην ολοκληρώσει τον εκβιασμό και να μην τον αποδεχθεί».
Μάλιστα τα λεγόμενά της προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από άλλους βουλευτές, όμως εκείνη απτόητη, συνέχισε λέγοντας:
«Αισθάνθηκα πραγματική αγανάκτηση, όταν άκουσα την Άνγκελα Μέρκελ να ανακοινώνει τι και πώς θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και πότε. Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης εισαγωγής και ψήφισης αν υλοποιηθεί το κατεπείγον».
Η Πρόεδρος της Βουλής,  έκανε επίσης λόγο για εκβιασμό προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την Βουλή ενώ φρόντισε με εμφατικό τρόπο να ξεκαθαρίσει ότι «πραγματικά τιμώ αφάνταστα τον πρωθυπουργό και θέλω να επισημάνω ποια διάσταση έχει η στάση του σήμερα… τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας».
Παρ’ όλ’ αυτά επέμεινε στο αντάρτικο κατά των δανειστών ξεκαθαρίζοντας ότι «η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό, δεν πρέπει να τον αποδεχθεί».
«Από τη συνομολόγηση αυτού του κειμένου που βάζει ως προθεσμία τη σημερινή, ήδη υπάρχουν νέα στοιχεία που η Βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να έχουν τη νηφαλιότητα και τον χρόνο να λάβουν υπόψη, όπως η έκθεση του ΔΝΤ για την έλλειψη βιωσιμότητας του χρέους», είπε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία που η Βουλή και ο λαός έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν, στοιχεία που όπως είπε «κάποιοι εκτός και εντός της επικράτειας επιδιώκουν να μην αξιοποιηθούν».
«Ως πρόεδρος της Βουλής και με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε να ενημερώσουμε πλήρως τον λαό για τη διάσταση του εκβιασμού και συγκροτημένα να ζητήσουμε από τους εταίρους να εφαρμόσουν αυτά που είναι οι υποχρεώσεις τους: να σεβαστούν τη δημοκρατία», είπε.

star.gr

Related

news 412439104656813428

Follow us


item