News-Piper

Αλεξία Αλεξιάδου: "Δεν έχω καμία επαφή με τη κυρία Μενεγάκη και ούτε προσβλέπω"

Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει στο εξοχικό της σπίτι στη Χαλκιδική η Βέφα Αλεξιάδου, παρέα με την κόρη της Αλεξία και τις εγγονέ...


Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει στο εξοχικό της σπίτι στη Χαλκιδική η Βέφα Αλεξιάδου, παρέα με την κόρη της Αλεξία και τις εγγονές της, την 15χρονη Χαρά και την 9χρονη Βέφα. Όλη μαζί η οικογένεια απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, με τη γιαγιά Βέφα να ασχολείται καθημερινά με το αγαπημένο της χόμπι, τη μαγειρική.

Βεβαίως, στο μαγείρεμα, συμβάλλουν όλα τα μέλη της οικογένειας, καθένας με τον.. τρόπο του! Πρωί- πρωί οι "κυρίες" του σπιτιού πηγαίνουν με το καλάθι της γιαγιάς και μαζεύουν από το μποστάνι τους, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και μυρωδικά.
"Η παραγωγή μας στο μποστάνι είναι μικρής κλίμακας και καλύπτει τις δικές μας ανάγκες. Δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε στην αγορά των βιολογικών προϊόντων, αν και τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Η ενασχόληση με το μποστάνι είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία και αισθάνομαι τυχερή που και φέτος το καλοκαίρι έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ μ' αυτό" δηλώνει στο fthis.gr  η Αλεξία Αλεξιάδου. Και συνεχίζει: "Έχουμε σταματήσει να αγοράζουμε λαχανικά το καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια και κολοκυθάκια είναι μερικά από τα λαχανικά που μπορεί εύκολα να καλλιεργήσει ο καθένας. Τα φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανός, άνηθο, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός και δυόσμος, μπορούν επίσης εύκολα να φυτευτούν σε γλαστράκια και αποτελούν μια εύκολη λύση".
Τα απογεύματα μητέρα και κόρη απολαμβάνουν τον καφέ τους και δεν λείπει από το τραπέζι η συζήτηση για τα μελλοντικά τους επαγγελματικά σχέδια.
"Φυσικά και μας έχει επηρεάσει η κρίση, όπως και τους περισσότερους επαγγελματίες στην αγορά. Έχουμε κάνει περικοπές και μειώσεις, αλλά χωρίς να ακουμπάμε το κομμάτι της ποιότητας" λέει η Αλεξία.
Η Βέφα και η Αλεξία Αλεξιάδου την περασμένη τηλεοπτική σεζόν παρουσίαζαν τις συνταγές τους, στο Blue Sky. Για πολλά χρόνια η Βέφα Αλεξιάδου συνεργαζόταν με την Ελένη Μενεγάκη στον "Πρωινό καφέ" του ΑΝΤ1, ενώ η Αλεξία πολλές φορές έδινε το παρών στην εκπομπή ετοιμάζοντας υπέροχα γλυκά. Η καλή τους σχέση με την παρουσιάστρια υφίσταται όπως παλιά;
Η Αλεξία Αλεξιάδου ξεκαθαρίζει:"Δεν έχω καμία επαφή με την κυρία Μενεγάκη ούτε προσβλέπω στο να έχω, αφού η καθεμία ασχολείται με το δικό της τομέα εργασίας και προφανώς οι τομείς μας δεν τέμνονται"
Η Ελένη Μενεγάκη πάντως είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην κυρία Βέφα. Πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για εκείνη ακόμα και όταν σταμάτησε η συνεργασία τους. "Γι' αυτά καλύτερα να ρωτήσετε την κυρία Μενεγάκη..." προσθέτει.
Πώς σχολιάζει, όμως, το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των προγραμμάτων των καναλιών είναι οι εκπομπές μαγειρικής; "Η τηλεόραση προσφέροντας "γη και ύδωρ" στο κομμάτι της μαγειρικής θεωρεί πως θα ανακαλύψει την Ατλαντίδα! Και είναι συνηθισμένο το φαινόμενο όποιος δεν ξέρει να χορεύει, να τραγουδάει ή να κάνει άλλες εργασίες, να χρίζεται μάγειρας κι εκδότης. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η οικογένειά μας ζει από αυτή τη συγκεκριμένη εργασία και δεν την κάνουμε ούτε από χόμπι, ούτε για πλάκα.
Οι προτάσεις που μας έχουν γίνει τελευταία χαρακτηρίζονται από τη "νέα νοοτροπία της τηλεόρασης", η οποία αναζητά διάττοντες αστέρες και όχι επαγγελματίες του χώρου, καθώς τα προγράμματά της απευθύνονται σε ένα νέο είδος τηλεθεατή. Φυσικά και είμαστε θετικές σε μια πρόταση για εκπομπή μαγειρικής, γιατί πιστεύουμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο οι Ελληνίδες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να μάθουν να μαγειρεύουν υγιεινά και οικονομικά".
Το brand name της οικογένειας Αλεξιάδου "ταξιδεύει" ανά τον κόσμο τόσο με τις εκδόσεις των βιβλίων μαγειρικής όσο και με εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπής του εξωτερικού.  Αυτή την περίοδο η Αλεξία Αλεξιάδου, σε συνεργασία με τη μητέρα της Βέφα ολοκληρώνουν ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερα χρηστικό βιβλίο με βάση την ελληνική κουζίνα, το οποίο θα κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.





Related

showbiz 2648739615970139977

Follow us


item