News-Piper

Η "χλιδάτη ζωή" πρόδωσε τους απαγωγείς του καρδιολόγου

Νόμιζαν ότι είχαν πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα και ότι θα ζούσαν σαν πασάδες με τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν πάρει ως λύτρα γι...



Νόμιζαν ότι είχαν πραγματοποιήσει το τέλειο έγκλημα και ότι θα ζούσαν σαν πασάδες με τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν πάρει ως λύτρα για την απελευθέρωση του θύματός τους. Η χλιδάτη ζωή, όμως, πρόδωσε τους δράστες της πολύκροτης απαγωγής του 67χρονου μεγαλογιατρού τον περασμένο Μάιο στη Σταμάτα.


Δράστες είναι πέντε άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις, ηλικίας 20, 22, 23 και 28 χρόνων, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Η απαγωγή του μεγαλογιατρού στις 22 Μαΐου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Οι δράστες, αλβανικής καταγωγής, αφού πήραν τα λύτρα, 1.360.000 ευρώ έφυγαν αμέσως για την πατρίδα τους σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.



Στη συνέχεια, θεωρώντας πως ξέφυγαν από την τσιμπίδα του νόμου, αποφάσισαν να πάνε διακοπές. Εκλεισαν, λοιπόν, σουίτες σε μία από τις πλέον πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες της Αττάλειας στα παράλια της Μικράς Ασίας. Μάλιστα, στους υπευθύνους του ξενοδοχείου εμφανίστηκαν ως επιφανείς επιχειρηματίες από την Αλβανία και ξόδευαν μεγάλα χρηματικά ποσά κάθε μέρα. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κάθισαν σχεδόν τρεις εβδομάδες ξοδεύοντας ένα μεγάλο μέρος των λύτρων που είχαν πάρει από την οικογένεια του διάσημου Ελληνα καρδιολόγου.


Και ενώ οι πέντε δράστες της απαγωγής έκαναν διακοπές σαν πασάδες στο τουρκικό θέρετρο, στην Αθήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.


Οπως πρώτη είχε γράψει η «Espresso» τον περασμένο Μάιο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δύο μέρες μετά την απελευθέρωση του γιατρού κατάφεραν να εντοπίσουν τον χώρο όπου τον κρατούσαν φυλακισμένο. Επίσης, είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν τον άνθρωπο που είχε δώσει στους Αλβανούς κακοποιούς πληροφορίες για τη [Το αγρόκτημα στη Σταμάτα μέσα από το οποίο οι δράστες απήγαγαν τον μεγαλογιατρό.] ην οικονομική επιφάνεια του διάσημου γιατρού.


Το κρησφύγετο των δραστών ήταν ένα παλιό γκρεμισμένο μαντρί στον Αγιο Μερκούριο της Αττικής, το οποίο μάλιστα είχαν φροντίσει να κρύψουν από τα αδιάκριτα μάτια τοποθετώντας βάτα και κλαριά. Οταν οι αστυνομικοί το εντόπισαν και ερεύνησαν τον χώρο, ανακάλυψαν στοιχεία που τους οδήγησαν γρήγορα στην αποκάλυψη των απαγωγέων.


Οταν όμως προσπάθησαν να τους εντοπίσουν, διαπίστωσαν ότι είχαν διαφύγει στην Αλβανία, με αποτέλεσμα κλιμάκιο από έμπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών να μεταβεί στη γειτονική χώρα και να διαπιστώσει πως τα «πουλιά» είχαν πετάξει με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών στην Αττάλεια και διέμεναν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής.


Οι ελληνικές διωκτικές αρχές τούς αναζήτησαν στο τουριστικό θέρετρο, αλλά οι πέντε απαγωγείς που ήθελαν να κάνουν τη μεγάλη ζωή, με ξένα όμως «κόλλυβα», είχαν αναχωρήσει ήδη για την Κωνσταντινούπολη, όπου επίσης επέλεξαν για τη διαμονή τους πολυτελές ξενοδοχείο.


Τελικά, οι πέντε κακοποιοί φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν πως οι Ελληνες αστυνομικοί ήταν στο κατόπι τους και αποφάσισαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, όχι αεροπορικώς, που είναι εύκολο να εντοπιστεί κανείς από τις αρχές, αλλά οδικώς μέσω Βουλγαρίας και Σκοπίων.


Οι αστυνομικοί όμως της Ασφάλειας Αττικής για άλλη μια φορά κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη τους και να ειδοποιήσουν τις βουλγαρικές αρχές, ενώ στο μεταξύ σε βάρος των δραστών είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.


Οι απαγωγείς του διάσημου καρδιολόγου συνελήφθησαν στα σύνορα της Βουλγαρίας, και μάλιστα στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 17.300 ευρώ. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», έχει διαπιστωθεί ήδη πως τα 500 ευρώ προέρχονται από τα λύτρα που τους είχε καταβάλει η οικογένεια του διάσημου καρδιολόγου για την απελευθέρωσή του. Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταθέσει στις βουλγαρικές αρχές αίτημα έκδοσης των κακοποιών στη χώρα μας
Espressonews

Follow us


item