Tι θα δούμε την Τετάρτη στο «Botrini’s Project»;
Η κουζίνα ενός εστιατορίου είναι ένας χώρος γεμάτος πάθος και ένταση: Εκεί οι άνθρωποι δημιουργούν, συνεργάζονται, διαφωνούν, ενώ αισθάνοντ...
http://news-piper.blogspot.com/2011/04/t-botrinis-project.html
Ένα εστιατόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά για πολύ καιρό χωρίς το σωστό μίγμα ανθρώπων. Η σύνθεση της ομάδας της κουζίνας μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία ή την αποτυχία. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο διάσημος σεφ Έκτορας Μποτρίνι καθώς έχει ήδη στήσει δύο επιτυχημένα και πολυβραβευμένα εστιατόρια.
Ο Έκτορας όμως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι αν ψάξεις προσεκτικά, μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς στα πιο αναπάντεχα μέρη: Ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση αλλά έχουν το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και τον ζήλο να μάθουν και να εξελιχθούν. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία ευκαιρία.
Στη νέα εκπομπή του Alpha, Botrini’s Project, ακολουθούμε τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς αναλαμβάνει μια διπλή πρόκληση: Το άνοιγμα του πρώτου του εστιατορίου στην Αθήνα αποτελεί ένα απαιτητικό και επισφαλές εγχείρημα από μόνο του. Το περιβάλλον είναι άκρως ανταγωνιστικό, ενώ οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές. Άλλα ο Έκτορας δεν σταματάει εκεί. Βλέπει τη νέα του επιχειρηματική κίνηση και σαν μία ευκαιρία να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει νέους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. Στόχος του είναι να τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους καθώς και ότι μπορούν να χτίσουν μία καριέρα στον κλάδο της εστίασης.
Μαζί με μια ομάδα επαγγελματιών σεφ, εκπαιδεύει 12 νέους με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να στελεχώσουν το νέο του εστιατόριο. Ρισκάροντας τη φήμη του ως σεφ και ως εστιάτορας, ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: Μία ευκαιρία.
Στο τρίτο επεισόδιο του Botrini’s Project θα παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση και την πρόοδο των 12 νέων που θα στελεχώσουν το καινούργιο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι.
Παράλληλα, θα δούμε τις πρώτες εργασίες στο χώρο που θα στεγάσει το φιλόδοξο αλλά και ριψοκίνδυνο επιχειρηματικό εγχείρημα του πολυβραβευμένου σεφ.
Η εκπαίδευση των 12 νέων προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Τα μαθήματα είναι καθημερινά και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν συνεχώς.
Τα πρώτα σημάδια κούρασης δεν αργούν να φανούν και κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους αρχίζουν τις απουσίες.
Οι καθηγητές βλέποντας τον ενθουσιασμό κάποιων να δίνει τη θέση του στην αδιαφορία αποφασίζουν να τους μιλήσουν ώστε να τους επαναφέρουν στον αρχικό τους στόχο.
Καθώς οι 12 νέοι συμπληρώνουν τρεις εβδομάδες συνεχόμενων θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, το πρώτο διαγώνισμα εφ' όλης της ύλης έρχεται για να ελέγξει την πορεία τους. Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά και κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους λυγίζουν στην πρώτη πίεση.
Ο Έκτορας Μποτρίνι συναντά τους καθηγητές της σχολής για να τον ενημερώσουν για την πρόοδο των εκπαιδευομένων. Τα νέα που ακούει τον απογοητεύουν. Η πρόοδος των παιδιών δεν είναι η αναμενόμενη, έτσι ο σεφ αποφασίζει να κάνει μία κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον καθένα.
Ο Έκτορας γευματίζει με τους εκπαιδευόμενους και τους αποκαλύπτει ότι από τους 12 μόνο όσοι αξίζουν πραγματικά θα εργαστούν στο εστιατόριό του!
Στη συνέχεια πραγματοποιείται το πρώτο μάθημα του Έκτορα Μποτρίνι με τους εκπαιδευόμενους. Οι 12 μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού.
Το μάθημα όμως γίνεται κάτω από ιδιαιτέρως φορτισμένη ατμόσφαιρα και η συμπεριφορά κάποιων κάνει τον σεφ να χάσει την υπομονή του.
Παράλληλα, ξεκινούν οι πρώτες εργασίες στον χώρο που θα δημιουργηθεί το νέο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι.
Ο σεφ περνάει πολλές ώρες εκεί και επιβλέπει προσωπικά ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια.
Ο Έκτορας είναι πολύ ενθουσιασμένος που το όνειρό του ξεκινά επιτέλους να γίνεται πραγματικότητα!
Μια απρόβλεπτη όμως νεροποντή φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα του συγκεκριμένου χώρου που η επίλυσή τους κοστίζει σε χρήμα και χρόνο.
Ένα καινούργιο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Δώδεκα άνθρωποι που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή.
Ένας διακεκριμένος σεφ, ο Έκτορας Μποτρίνι, που παίρνει το ρίσκο να κάνει και τα δύο πραγματικότητα.
Botrini’s Project, μια ξεχωριστή εκπομπή, έρχεται στον Alpha την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 21:00