News-Piper

Μάντης-Καγιαλής: Χαμογελαστοί στην απονομή των μεταλλίων–Ποια υπόσχεση έδωσαν στους Έλληνες

Το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει...

Το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, πανηγύρισαν στο Ρίο οι «χάλκινοι» Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.
Χειροποίητα κοσμήματα
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς και το ασημένιο οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν.
Οι Έλληνες αθλητές εμφανίστηκαν συγκινημένοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι στην τελετή απονομής των μεταλλίων, καθώς όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ,  «δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες που έκαναν εδώ και πολλά χρόνια».
Μάντης και Καγιαλής ανέβηκαν  στο τρίτο σκαλί του Ολυμπιακού βάθρου όχι μόνο σαν αθλητές, αλλά και σαν φίλοι και υποσχέθηκαν και άλλες πλέον διακρίσεις για τα ελληνικά πανιά.
«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μας. Το 2014 ήμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε αλλά ο κύριος Καπράλος (πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) με το πρόγραμμα “υιοθετήστε έναν αθλητή” μας έκανε να αλλάξουμε γνώμη. Θέλουμε να έχουμε στόχους και θα τους πετύχουμε»,δήλωσαν μεταξύ άλλων και ευχαρίστησαν όλους τους ανθρώπους που τους βοήθησαν.
Επόμενος στόχος τους, όπως είπαν, είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στην Θεσσαλονίκη! 
athlites.jpg

ellines.jpg

e.jpg

xaroumenoi.jpg
ΦΩΤΟ ΕΡΤ - Reuters

Related

sport 5026079337444651497

Follow us


item