News-Piper

Αδελφός νεκρού καπετάνιου: «Δεν οδηγούσε ο 77χρονος-Πάει να καλύψει κάποιον άλλο που ήταν μέσα»

Συντετριμμένος ο αδελφός του 58χρονου χειριστή της λάντζας προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για το τι συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης  και πώ...

Συντετριμμένος ο αδελφός του 58χρονου χειριστή της λάντζας προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για το τι συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης και πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα. Ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς και ο αδελφός του. Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά και βασανιστικά.

«Ένα τραγικό δυστύχημα που αν πρόσεχαν δεν θα είχε γίνει. Για μένα δεν οδηγούσε ο 77χρονος. Ηλικιωμένος άνθρωπος δεν μπορεί να πηγαίνει με αυτήν την ταχύτητα» λέει ο Μιλτιάδης Τρίμης, αδελφός του νεκρού καπετάνιου και συνεχίζει:
«Δεν οδηγούσε ο ηλικιωμένος. Ο ηλικιωμένος πάει να καλύψει κάποιον άλλο νεαρό που ήταν μέσα. Τους αφήσαν, φύγανε, πήγανε σπίτι τους».
Το ταχύπλοο έμεινε ακυβέρνητο
Σύμφωνα με τους λιμενικούς μετά τη σύγκρουση το ταχύπλοο έμεινε ακυβέρνητο και το παρέσυραν τα ρέματα.Ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι και συνελήφθη ο 77χρονος χειριστής του, που ήταν πάνω σε αυτό μαζί με τρία ακόμη άτομα. Δύο γυναίκες και έναν άνδρα.
Το μοιραίο ταχύπλοο έχει ρυμουλκηθεί σε καρνάγιο στην Αίγινα. Νωρίς το απόγευμα πήγε Εισαγγελέας και έκανε αυτοψία.
Μαρτυρίες για μεγάλη ταχύτητα
Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός από τους διασώστες. «Είδα πάνω από 20 άτομα να κολυμπούν, σωσίβια, συντρίμμια»
Όλοι στην Αίγινα προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε και δεν μπορούν να ξεχάσουν τις δραματικές προσπάθειες να σωθούν όσοι επέβαιναν στη λάντζα. 
«Εγώ είχα δύο αδέλφια ο ένας ανησυχούσε για τον αδελφό του κόντευε να λιποθυμήσει είχε σπάσει τον ώμο του και έψαχνε τον αδελφό του» περιγράφει ο Νότης Μούρτζης, συνταξιούχος ναυτικός.
«Επικράτησε παγωμάρα, πανικός, γρήγορα φύγανε άλλα σκάφη να βγάλουν  όσους είχαν πέσει στη θάλασσα. Ήρθε το λιμενικό τα σκάφη, τα ελικόπτερα, βατραχάνθρωποι να ψάξουν μέσα γιατί δεν ξέραν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων» λέει κάτοικος της Πέρδικας, Στέλιος Μιχαηλίδης.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
«Έκανα μπάνιο στην παραλία και ξαφνικά ήρθε το ταχύπλοο με μεγάλη δύναμη και το εμβόλισε ακριβώς στη μέση σε κλάσματα δευτερολέπτου το σκάφος βυθίστηκε» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.
Έμπειρος ο άτυχος καπετάνιος της λάντζας
Ο κύριος Παύλος Τρίμης, ξάδελφος του 58χρονου καπετάνιου,  για πάνω από δέκα χρόνια έδεναν τις λάντζες τους δίπλα δίπλα. Με δυσκολία συγκρατεί τα δάκρυά του.
«Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί εμείς  με τόση ταχύτητα που πάνε αυτοί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να τον δεις στο μίλι στο δευτερόλεπτο είναι επάνω σου. Τι μπορείς να κάνεις. Φρένο δεν έχει το καΐκι. Μπρος κάτι ανάποδα θα πάει πενήντα μέτρα» δηλώνει ο Παύλος Τρίμης.
«Ήταν έμπειρος. Χρόνια τον ξέρω. Από παιδί, κάνει τόσα χρόνια αυτή τη διαδρομή, η οποία είναι γύρω στα 7-10 λεπτά» λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Πέρδικας.
Από τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου, αλλά και το νεκρό χειριστή της λάντζας έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο καπετάνιος πνίγηκε, αφού έπεσε αναίσθητος στη θάλασσα.

star.gr

Related

news 3069484008094173714

Follow us


item