News-Piper

Υπόθεση Μαυρίκου: ΜΥΣΤΗΡΙΟ με τα ευρήματα στο σημείο της αυτοψίας

Αυτοψία στον χώρο που απανθρακώθηκε ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος, μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου τ...

Αυτοψία στον χώρο που απανθρακώθηκε ο 42χρονος εκδότης της «Ακρόπολης», Παναγιώτης Μαυρίκος, μέσα στο τζιπ Porsche Cayenne της συζύγου του που οδηγούσε στην Αττική Οδό, πραγματοποίησαν σήμερα οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που όρισε η οικογένεια, Νίκος Διαμαντής και Γιώργος Ραυτογιάννης.

153405.jpg
Οι δύο εμπειρογνώμονες ερεύνησαν σχολαστικά όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού και περισυνέλεξαν διάφορα ευρήματα, τα οποία θα εξεταστούν σε δικά τους εργαστήρια, αλλά και στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ενώ μελέτησαν με πολύ προσοχή το τμήμα της τελευταίας διαδρομής του 42χρονου, προκειμένου να έχουν προσωπική άποψη από τον τόπο και να την συγκρίνουν με τα βίντεο από τις κάμερες.
Οι τεχνικοί σύμβουλοι, δεν μπορούν να εκφράσουν άποψη αν η ανάφλεξη του αυτοκινήτου οφείλεται σε δολιοφθορά ή κάποια βλάβη, αλλά θα έχουν μια συνολική εικόνα μετά και από την εξέταση του αυτοκινήτου, την οποία θα κάνουν την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα βγάλουν και το πόρισμα τους.
153408.jpg

Σε ότι αφορά την αυτοψία στην Αττική Οδό, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Διαμαντής, απόστρατος υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, με μακρά θητεία στην διερεύνηση πυρκαγιών, μαζί με τον κ. Ραυτογιάννη, ο οποίος επίσης έχει μεγάλη εμπειρία στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, από τα ευρήματα μπορούν να υποθέσουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος έκανε προσπάθεια να σταματήσει το αυτοκίνητο, καθώς διαπίστωσε κάποιον σοβαρό κίνδυνο.
Ειδικότερα, το τζιπ, από το σημείο που διακρίνεται και στις κάμερες ότι κάτι άρχισε να συμβαίνει, διήνησε 358 μέτρα, στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και χτύπησε «ομαλά» στο διαχωριστικό στηθαίο τρεις φορές, μέχρι που ακινητοποιήθηκε.
153410.jpg
Είναι γνωστό από την αστυνομική έρευνα, ότι ο Π. Μαυρίκος προσπάθησε να βγει από το όχημα αλλά δεν άνοιγε η πόρτα, καθώς το τζιπ ήταν κολλημένο στο στηθαίο, και δεν πρόλαβε να βγει από την θέση του συνοδηγού, γιατί εκδηλώθηκε η πυρκαγιά που τον εγκλώβισε.
Στην πορεία που ακολούθησε το όχημα υπάρχει ένα «τυφλό» σημείο, που δεν καλύπτει η κάμερα. Ωστόσο οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν οτι υπάρχει διαρροή λαδιού, που θεωρείται πιθανό να προκλήθηκε από το αυτοκίνητο.
Επίσης περισυνέλεξαν πολλά μικροαντικείμανα, μεταξύ των οποίων είναι και τρία καπάκια από μεταλλικά κουτιά, που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο. Τα καπάκια ήταν σκόρπια, κοντά στο σημείο της φωτιάς, ενώ το μεγαλύτερο απο τα τρία έχει καεί. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν είναι εξαρτήματα του Porsche Cayenne και θα διερευνηθούν εργαστηριακά.
153401.jpg

153404.jpg
Ο κ. Διαμαντής είπε ακόμα ότι οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο (εφόσον βέβαια δεν έχει γίνει παγίδευση με κάποιον μηχανισμό) είναι τέσσερις: Διαρροή καυσίμου στο σύστημα τροφοδοσίας και ανάφλεξης, διαρροή λαδιού και βλάβη στο σύστημα πέδησης ή στα ηλεκτρικά.
Το αν τα παραπάνω μπορεί να προκληθούν από βλάβη ή ανθρώπινο χέρι, είναι αντικείμενο έρευνας.
Επίσης, οι τεχνικοί σύμβουλοι έχουν περισυλλέξει πολλά κομμάτια, εξαρτήματα του αυτοκινήτου τα οποία πιθανολογούν ότι προέρχονται από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και τα οποία βρέθηκαν διάσπαρτα στο οδόστρωμα. Μάλιστα, κάνουν λόγο για «επαφή» του τζιπ στο τσιμεντένιο διαχωριστικό και όχι «βίαιες προσκρούσεις».
153407.jpg
Τέλος, αναφέρουν ότι ίχνη λαδιών τα οποία πρέπει επίσης να ελεγχθούν, βρέθηκαν 200 μέτρα πριν το σημείο της πρόσκρουσης.

star.gr

Related

news 4198452971886801035

Follow us


item