News-Piper

ΑΥΤΟΣ είναι ο εκδότης Μαυρίκος που απανθρακώθηκε στο τροχαίο

​Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στην Πόρσε που οδηγούσε στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Πέ...

​Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στην Πόρσε που οδηγούσε στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Πέμπτης.

153060.jpg
Η υπερπολυτελής Πόρσε Καγιέν που πήρε φωτιά εν κινήσει, ανήκει στην σύζυγο του πασίγνωστου εκδότη, το όνομα του οποίου, τον τελευταίο καιρό απασχόλησε την επικαιρότητα για το κύκλωμα των εκβιαστών!
Τον Φεβρουάριο του 2016 ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος συνελήφθη μαζί με άλλους δυο δημοσιογράφους τον Π. Μ. και τον Χ.Φ. κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα το οποίο διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος πιστωτικών ιδρυμάτων, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων.
Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ´ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία. Συμπληρωματικά ο εκδότης αντιμετώπισε την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι πλησίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες για πολλά χρόνια, ενώ δεν δίσταζαν να εκβιάζουν και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, απειλώντας τo με δήθεν «αποκαλύψεις» και σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.
Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
Η δράση τους φτάνει πίσω τουλάχιστον το 2009, ενώ οι πιέσεις που ασκούσαν καθημερινά στα θύματά τους ήταν αφόρητη και εκδηλώνονταν ακόμη και με 40 τηλεφωνήματα την ημέρα!
Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ, ο οποίος έχει καταγράψει δεκάδες απειλές και εκβιασμούς, ενώ οι χειροπέδες στον εκδότη και τους δημοσιογράφους ήταν απλά η... πρώτη δόση καθώς έρχονται και άλλες συλλήψεις.
«Αν δεν βάλεις τα λεφτά ως το μεσημέρι, θα σε γαμ***, θα σε σκίσω» ήταν μερικές από τις απειλές που εξαπέλυαν στα θύματά τους, φτάνοντας με τους εκβιασμούς σε τζίρους της τάξεως των 500.000 ευρώ το μήνα.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγε​Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος κάηκε ζωντανός μέσα στην Πόρσε που οδηγούσε στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η υπερπολυτελής Πόρσε Καγιέν που πήρε φωτιά εν κινήσει, ανήκει στην σύζυγο του πασίγνωστου εκδότη, το όνομα του οποίου, τον τελευταίο καιρό απασχόλησε την επικαιρότητα για το κύκλωμα των εκβιαστών!
Τον Φεβρουάριο του 2016 ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος συνελήφθη μαζί με άλλους δυο δημοσιογράφους τον Π. Μ. και τον Χ.Φ. κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα το οποίο διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος πιστωτικών ιδρυμάτων, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων.
Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ´ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία. Συμπληρωματικά ο εκδότης αντιμετώπισε την κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι πλησίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες για πολλά χρόνια, ενώ δεν δίσταζαν να εκβιάζουν και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, απειλώντας τo με δήθεν «αποκαλύψεις» και σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.
Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
Η δράση τους φτάνει πίσω τουλάχιστον το 2009, ενώ οι πιέσεις που ασκούσαν καθημερινά στα θύματά τους ήταν αφόρητη και εκδηλώνονταν ακόμη και με 40 τηλεφωνήματα την ημέρα!
Στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο σούπερ-κοριός της ΕΥΠ, ο οποίος έχει καταγράψει δεκάδες απειλές και εκβιασμούς, ενώ οι χειροπέδες στον εκδότη και τους δημοσιογράφους ήταν απλά η... πρώτη δόση καθώς έρχονται και άλλες συλλήψεις.
«Αν δεν βάλεις τα λεφτά ως το μεσημέρι, θα σε γαμ***, θα σε σκίσω» ήταν μερικές από τις απειλές που εξαπέλυαν στα θύματά τους, φτάνοντας με τους εκβιασμούς σε τζίρους της τάξεως των 500.000 ευρώ το μήνα.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του γνωστού εκδότη είχε προκληθεί σάλος, οδηγώντας σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ.
Ο εκδότης στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα
Ελεύθερος, με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είχε αφεθεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος και είχε δηλώσει ότι βρέθηκε στο «στόχαστρο» πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ».
Και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του επισήμαινε ότι: «Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».ται τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του γνωστού εκδότη είχε προκληθεί σάλος, οδηγώντας σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ.
Ο εκδότης στις 26 Φεβρουαρίου του 2016 αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα
Ελεύθερος, με εγγύηση 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είχε αφεθεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος και είχε δηλώσει ότι βρέθηκε στο «στόχαστρο» πολιτικών επιδιώξεων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την  ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ».
Και σε άλλο σημείο του υπομνήματος του επισήμαινε ότι: «Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

star.gr

Related

news 1737442557297361089

Follow us


item