News-Piper

Ρίχνουν αυλαία τα Καλημερούδια; Ποιες άλλες εκπομπές του Mega κινδυνεύουν να κοπούν;

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον των εκπομπών του  Mega .

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον των εκπομπών του Mega.

Ο λόγος που τα «Καλημερούδια» είναι πιθανό τη Μεγάλη Δευτέρα να μη βγουν στον αέρα του Μεγάλου Καναλιού δεν έχει να κάνει ούτε με τις τηλεθεάσεις της εκπομπής ούτε με την απόφαση των ιθυνόντων του σταθμού. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές τόσο των συμβασιούχων όσο και των εξωτερικών συνεργατών των εκπομπών έχουν ωθήσει τους τεχνικούς (κάποιοι από τους οποίους είναι απλήρωτοι εδώ και 3 μήνες) να αποφασίσουν να κατέβουν σε απεργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι μισθωτοί στο κανάλι με απολαβές κάτω από 3000 ευρώ μεικτά έχουν να πληρωθούν από τις 15 Μαρτίου, οι πιο υψηλόμισθοι από τον Φεβρουάριο, ενώ οι εξωτερικοί συνεργάτες είναι απλήρωτοι τουλάχιστον ένα τρίμηνο.
Επίσης, τόσο η εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη «Κάν’ το όπως ο Άκης» όσο και το «Celebrity Game Night», με τη Σμαράγδα Καρύδη, που είναι εξωτερικές παραγωγές, έχουν ήδη διακόψει γυρίσματα εδώ και καιρό. Μόνο η εκπομπή του Γιώργου Καπουτζίδη, «Δεν Έχω Λόγια» έχει προλάβει να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, γι’ αυτό και θα προβληθούν  νέα επεισόδια.
Δεδομένης της κατάστασης, εφόσον η απεργία ξεκινήσει και το κανάλι δεν προχωρήσει σε αποπληρωμή οφειλών προς τους τεχνικούς είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσουν να βγουν στο αέρα από τη Δευτέρα 25 Απριλίου ούτε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα, αλλά ούτε και το δελτίο ειδήσεων –που μαζί με τα Καλημερούδια, την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού που παρουσιάζει η Ντορέττα Παπαδημητρίου– είναι τα προγράμματα που βγαίνουν ζωντανά από το Mega.
Όσον αφορά στα «Καλημερούδια», σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, ο Κώστας Μαρτάκης είχε ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες του στην εκπομπή πως αν δεν πληρωθούν μέχρι την Παρασκευή θα αποχωρήσει, απόφαση την οποία όμως δεν είχε κοινοποιήσει στα στελέχη του σταθμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συμβάσεις του Δημήτρη Μηλιόγλου και του μάγειρα της εκπομπής,Νικόλα Σακελλαρίου, λήγουν την Παρασκευή 22 Απριλίου και λόγω της δυσμενούς κατάστασης δεν υπάρχει πρόθεση να ανανεωθούν.
Όλα θα κριθούν στη σύσκεψη των εργαζομένων, την Παρασκευή, για το αν τελικά θα συσπειρωθούν και θα κατέβουν σε απεργία διαρκείας ή αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται ελπίζοντας να πάρουν κάποια στιγμή τα δεδουλευμένα τους.

peoplegreece.com

Related

media 7698102952583280725

Follow us


item