News-Piper

13 απίστευτοι αστικοί μύθοι και αλήθειες για τον Prince

Καθώς ο κόσμος ντύνεται στα μοβ αποτίοντας φόρο τιμής στον ηγέτη της μουσικής σκηνής που πέθανε σε ηλικία 57 ετών απρόσμενα και ξαφνικά...

Καθώς ο κόσμος ντύνεται στα μοβ αποτίοντας φόρο τιμής στον ηγέτη της μουσικής σκηνής που πέθανε σε ηλικία 57 ετών απρόσμενα και ξαφνικά, οι φήμες και οι αλήθειες περιπλέκονται και συνθέτουν ένα μυθιστορηματικό πρόσωπο, μια φιγούρα που θα μείνει ανεξίτηλη στο χρόνο.

Τι είναι ψέμα και τι πραγματικότητα; Ο Prince λέγεται ότι είχε ξεκινήσει να γράφει την αυτοβιογραφία του κάποιες εβδομάδες μόλις πριν. Αινιγματικός, σεξομανής, δημιουργός, πολέμιος της σκλαβιάς της δισκογραφικής βιομηχανίας, υπερασπιστής του κινήματος Black Lives Matter ο Prince λέγεται ότι είχε ένα νάνο φτιαγμένο από γρασίδι σε μια από τις κρεβατοκάμαρες του καλυμμένο από άπειρες πεταλούδες.
Aυτοί είναι οι αστικοί μύθοι που μοιάζουν σχεδόν βγαλμένοι από τη φαντασία. Δεν είναι όλοι.

Ο Prince δεν κοιμόταν

Εργασιομανής και υπερβολικά παραγωγικός, ο Prince έβγαλε περισσότερες από 50 δουλειές σε τέσσερις δεκαετίες. “Δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με ξεπεράσει στις ώρες στο studio” είχε πει σε συνέντευξη του στα 80’s. “Η μουσική με κρατάει άυπνο”.

O Prince προσηλύτιζε κόσμο στην αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Ο φίλος του και μέντορας Larry Graham τον προσηλύτισε το 2001 και έκτοτε ο Prince έδινε το παρόν στις συναθροίσεις στο Kingdom Hall της πόλης του. “Δεν το βλέπω σαν αλλαγή, το βλέπω σαν μια νέα θεώρηση της πραγματικότητας, σαν τον Μορφέα και τον Νίο στο Matrix είχε πει το 2008 στο περιοδικό New Yorker magazine το 2008. Ο Prince ήταν πρόθυμος να γυρνάει από πόρτα σε πόρτα για να προσηλυτίσει νέους πιστούς. “Συχνά με αντιμετωπίζουν με έκπληξη, συνήθως όμως μου δίνουν σημασία σε όσα λέω” είπε.

Ο Prince δεν πίστευε στην έννοια του χρόνου

Για αυτόν η νεότητα που διατήρησε μέχρι και το τέλος του οφειλόταν στο ότι δεν μετρούσε το χρόνο. Σε συνέντευξη στην τηλεόραση της Ολλανδίας το 1999 αποκάλυψε ότι τα γενέθλια δεν είχαν καμία σημασία για αυτόν. “Δεν τα γιορτάζω, δεν με αφορά ο χρόνος ή το πέρασμα του. Αυτό μου επιτρέπει να μην είμαι δέσμιος του γήρατος και μου επιτρέπω να μοιάζω σαν έφηβος” είπε. Για να συμπληρώσει στην Guardian το 2011 “o χρόνος είναι μια συνθήκη που επινοήσαμε. Δεν υπάρχει”.

O Prince είχε κινητικό πρόβλημα

Συχνά συνόδευε τις εμφανίσεις του με ένα μπαστούνι. Οι φήμες για προβλήματα στο γοφό του από την αρχή της δεκαετίας του 90 αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Άλλες φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2009 κάνουν λόγο ότι αρνήθηκε χειρουργική επέμβαση γιατί δεν του επιτρεπόταν μετάγγιση λόγω του θρησκευτικού δόγματος του.

Ο Prince ζούσε σε ένα μοβ παλάτι

Σύμφωνα με μαρτυρίες σε forums ο Prince όχι απλά είχε εμμονή με το χρώμα μοβ αλλά ήθελε να ζει μέσα σε αυτό. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε για μια περίοδο στους λόφους του Χόλιγουντ τον μήνυσε γιατί είχε βάψει τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό με μοβ ρίγες ενώ είχε τοποθετήσει και το σύμβολο μονόγραμμα του στην πρόσοψη το 2006.

Ο Prince είχε ράφτες στο σπίτι του

Με την ανάγκη του να δημιουργεί συνέχεια καινούργιες δουλειές και να κάνει εκκεντρικές εμφανίσεις ο Prince είχε 10 ράφτες κατ’ οίκον για να δημιουργούν τα απίθανα ρούχα του. Για τον ίδιο και τις αμαζόνες της ζωής του.

Ο Prince έγραφε απαραίτητα ένα καινούργιο κομμάτι κάθε μέρα

Σύμφωνα με φήμες που άφηνε να διαρρεύσουν από τον κύκλο του, η αφοσίωση του στη μουσική ήταν τέτοια που δεν άφηνε έστω μια ημέρα χωρίς να δημιουργήσει ακόμη ένα κομμάτι για να προσθέσει στη συλλογή των συνθέσεων του γιατί αυτό ήταν όρκος του.

Ο Prince ήταν πολυμαθής

Στις σημειώσεις του πρώτου του album ο Prince αναγράφεται ως μουσικός σε όλα τα παρακάτω όργανα (πάρτε βαθιά ανάσα): “Ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, μπάσο, bass synth, singing bass, Fuzz bass, ηλεκτρικό πιάνο, ακουστικό πιάνο, mini-Moog, poly-Moog, άρπα, Oberheim, clavinet, ντραμς, syndrums, water drums, slapsticks, bongos, congas, κύμβαλα κα. ”
Ο Prince έχει άπειρα κομμάτια που δεν έχουν εκδοθεί
Σύμφωνα με τον μύθο ο Prince όχι μόνο έχει αφήσει εκατοντάδες μουσικά κομμάτια αλλά έχει έτοιμα τουλάχιστον 50 μουσικά video clips που ελάχιστοι έχουν δει και γνωρίζουν.

Ο Prince ήθελε να βγάλει album σαν γυναίκα

Μία από τις δουλειές που ποτέ δεν έβγαλε είναι και ένα album Με οκτώ κομμάτια τα οποία και υπέγραψε ως Καμίλ.

Ο Prince είχε εμμονή με τα McDonald

Ο ίδιος είχε πει ότι όταν ήταν εξαιρετικά φτωχός και δεν είχε να φάει, καθόταν έξω από την αλυσίδα ταχυφαγείων μόνο και μόνο για να μυρίζει το μενού. Όταν πλέον έβγαλε αρκετά χρήματα για να είναι πιο πλούσιος από σχεδόν κάθε άλλο σύγχρονο του καλλιτέχνη, απαιτούσε να έχει πάντα ένα φρέσκο πιάτο από σπαγγέτι με ντομάτα και χυμό από πορτοκάλι.

O Prince έγραψε το πρώτο του κομμάτι σε ηλικία εφτά ετών

Με παρατσούκλι του το Skipper ο πιτσιρικάς έδειξε από νωρίς την κλίση του στη σύνθεση και την ερμηνεία. Στα 10 του ανέβηκε στη σκηνή να χορέψει με τον Τζέιμς Μπράουν, τον καλλιτέχνη που ονόμαζε Νονό της Soul.

O Prince αγαπούσε το σεξ. Πιο πολύ όμως αγαπούσε το ping-pong

Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες, είχε τραυματίσει τον φίλο και αντίπαλο δέος του Μάικλ Τζάκσον σε μια προσπάθεια του να τον πείσει να παίξουν μαζί ένα ματς. Ο Τζάκσον δεν το δέχθηκε και εκείνος δεν δέχθηκε να κάνει ντουέτο μαζί του στο album Bad.


cnn.gr

Related

hollywood 188991820588919691

Follow us


item