News-Piper

"Γυναίκα οδηγούσε" το τζιπ του Παντελίδη

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από την πρώτη θεώρηση της σορού του άτυχου 32χρονου στρέφουν τις έρευνες ακόμη περισσότερο στο ενδεχόμενο...

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από την πρώτη θεώρηση της σορού του άτυχου 32χρονου στρέφουν τις έρευνες ακόμη περισσότερο στο ενδεχόμενο να μην οδηγούσε εκείνος το μοιραίο αυτοκίνητο.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στην ανακριτική Αρχή και στην Τροχαία Ελληνικού το επίσημο πόρισμα (μαζί με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων) από την καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου. Ταυτόχρονα αναμένεται και το πόρισμα του Αναστάσιου Δέδε, πραγματογνώμονα της οικογένειας Παντελίδη.
Πάντως, στην πρώτη θεώρηση η ιατροδικαστής περιγράφει ότι ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη ήταν ακαριαίος και οφείλεται σε κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Συγκεκριμένα, ο θάνατος επήλθε από ένα κάταγμα 1,5 εκ. στο κρανίο πίσω από το αυτί έπειτα από πρόσκρουση με σιδερένιο στηθαίο. Ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε υποστεί κάκωση στον θώρακα, ο οποίος ήταν «καθαρός», ενώ είχε μόνο ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στο αριστερό γόνατο.
Τα νέα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στα χέρια της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή, ενισχύουν περισσότερο αυτό που υποστηρίζουν οι συγγενείς του, ότι δεν κρατούσε το τιμόνι του μαύρου τζιπ. Αν το ίδιο στηθαίο που προκάλεσε τον θάνατο του καλλιτέχνη είναι το ίδιο που τραυμάτισε σοβαρότατα την 30χρονη Μίνα Αρναούτη, τότε συμπεραίνεται ότι η κοπέλα πρέπει να καθόταν πίσω από τη θέση του συνοδηγού και όχι του οδηγού.
Εγκυρες πηγές ανέφεραν, χθες, στην «Espresso» ότι ένα άλλο σημείο που ενισχύει τις εκτιμήσεις της οικογένειας Παντελίδη, που επιμένει ότι «δεν θα μείνει τίποτα κρυφό», είναι το γεγονός ότι ο τραγουδιστής δεν έφερε τραύμα στον θώρακα.
Δεδομένου ότι δεν φορούσε ζώνη, αν βρισκόταν στη θέση του οδηγού, θα έπρεπε να είχε, αν όχι βαρύτατα, τουλάχιστον εμφανή τραύματα από την πρόσκρουση στο τιμόνι. «Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Παντελίδης ζύγιζε πάνω από 100 κιλά και η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου η οποία υποστηρίζει ότι ήταν συνοδηγός είναι στα μισά κιλά, τότε τη στιγμή που το τζιπ τούμπαρε από τη δεξιά πλευρά, αν τα 100 κιλά έπεφταν πάνω στα 50, θα την είχε λιώσει». Οπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, «άλλο ένα στοιχείο είναι ότι η πλευρά του συνοδηγού είναι βαμμένη με αίμα. Η Φρόσω, όμως, δεν είχε ανοιχτά τραύματα, αλλά κάταγμα του ώμου».
Τα αποτελέσματα του DNA
Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα αναμένεται να δώσουν τα αποτυπώματα που έχουν ληφθεί από το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα από το χειρόφρενο, το τιμόνι και τις ζώνες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος το οδηγούσε. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στο χειρόφρενο, καθώς στο συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει ένα κουμπί στο ταμπλό που λειτουργεί ως χειρόφρενο. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του DNA που έχουν ζητήσει οι πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας να ληφθεί από κάθε σημείο του αυτοκινήτου θα διαλευκάνουν 100% ποιος καθόταν και πού και θα λύσουν όλες τις απορίες.
Φως στις συνθήκες του τροχαίου αναμένεται να ρίξουν και τα δεδομένα από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, όταν αυτά ανακληθούν. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να προχωρήσουν σε έρευνα οι πραγματογνώμονες της Mercedes που θα κάνουν ανάκληση των δεδομένων από τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.
Σήμερα πάντως το εξώφυλλο της εφημερίδας Espresso είναι αφιερωμένο και πάλι στο μοιραίο δυστύχημα και υποστηρίζει πως "Γυναίκα οδηγούσε το τζίπ του Παντελίδη", σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλου του τραγουδιστή....

Related

showbiz 6552924837536204314

Follow us


item