News-Piper

Ο εκδότης που συνελήφθη για εκβιασμούς

Συνελήφθη εκδότης και δύο δημοσιογράφοι για εκβίαση ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων.

Συνελήφθη εκδότης και δύο δημοσιογράφοι για εκβίαση ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων.
 
 Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 52χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης Μέσων Ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και δύο δημοσιογράφοι 35 και 50 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Τμήμα δίωξης εκβιαστων της Διεύθυνσης Ασφαλειας Αττικης προέβη σε συντονισμένες ενέργειες για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε  τους εκβιασμούς σε βαρος ΔΕΚΟ, Τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων. 
Πρόκειται για τον Τάκη Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και τους Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκο.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνήθιζε να ανεβάζει στοχευμένες αναρτήσεις και να γράφει στην εφημερίδα στοχευμένα άρθρα που στόχο είχαν την εκβίαση συγκεκριμένων προσώπων που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις. Ένας δεύτερος στόχος ήταν η απόσπαση διαφημιστικών πακέτων.
Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης (Τάκης) Μουσάς είχε προσληφθεί στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών το 2012 όταν υπουργός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας. Ο έτερος δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκος αρθρογραφεί στο sofokleousin.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμη δύο ή τρεις συλλήψεις δημοσιογράφων σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που έκανε περιουσία εκβιάζοντας με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και blogs.  
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.
Οι έρευνες συνεχίζονται...
usay.gr

Related

police 6231100071943556884

Follow us


item