News-Piper

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ ο πρώην ισχυρός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιχειρηματίας, Μάκης Ψωμιάδης, ο οπο...

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ ο πρώην ισχυρός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιχειρηματίας, Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ελπίς" μετά από έμφραγμα.
Ο Μάκης Ψωμιάδης πέθανε σε ηλικία 61 ετών και η κηδεία του αναμένεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να γίνει αύριο. 
  Ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκίνησε την επεισοδιακή του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο το μακρινό 1988 ως μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Το 1999 ήρθε και πάλι στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας τις τύχες της ομάδας του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη Β' Εθνική. Το 2001 συγκέντρωσε επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας αφού μαζί με την εταιρεία ENIC αγόρασε την ΑΕΚ. Στη τριετή του θητεία ως ποδοσφαιρικός παράγοντας κατέκτησε ένα κύπελλο, ενώ έχασε ένα πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. 
Το 2005 ανέλαβε τις τύχες του Ακράτητου χωρίς να καταφέρει να τον κρατήσει στην κατηγορία. Εν συνεχεία, η ομάδα των Λιοσίων υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά σωματεία λόγω χρεών. Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε την Καβάλα, την οποία και οδήγησε μέσα σε τρία χρόνια στα σαλόνια της Superleague. Σε κανένα πέρασμα του από το πόστο του διοικητικού παράγοντα δεν έλειψαν οι φήμες και οι εκατοντάδες «περίεργες» ιστορίες ανομίας, αλλά και τα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.  
 Τον Δεκέμβριο του 2013 ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών με αναστολή και 35.000 ευρώ πρόστιμο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.   Τον Απρίλιο του 2014, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε στον Μάκη Ψωμιάδη ποινή 10 ετών χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ στο διάστημα της διοίκησης μεταξύ 2001- 2003.
 Από τον περασμένο Αύγουστο και έχοντας εκτίσει 4 χρόνια και 2 μήνες από την ποινή του ο Μάκης Ψωμιάδης είχε αποφυλακιστεί. 

Πηγή: www.lifo.gr

Related

sport 3481390786328944370

Follow us


item