News-Piper

Πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο για τον πρωτότοκο γιο του Τσίπρα

Πρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές,  όπως και για τον πρωτότοκο γιο του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο-Παύλο, ο οποίος φέτος ξεκινά το νηπ...

Πρώτη μέρα στο σχολείο για χιλιάδες μαθητές, όπως και για τον πρωτότοκο γιο του Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο-Παύλο, ο οποίος φέτος ξεκινά το νηπιαγωγείο.
 
Η μητέρα του, Μπέτυ Μπαζιάνα, και Πρώτη Κυρία της χώρας μέχρι πριν από λίγες μέρες, απαθανατίστηκε στον αγιασμό του σχολείου του γιου της, στο ιστορικό ιδιωτικό νηπιαγωγείο της «Σχολής Χιλλ», στην περιοχή της Πλάκας.
 
Σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην περιοχή της Πλάκας, πηγαίνει και ο μικρότερος γιος του πρώην πρωθυπουργού, Ορφέας-Ερνέστο.
 
Σημειώνεται ότι η Σχολή Χιλλ είναι ιδιωτική, από τις καλύτερες της χώρας και τα δίδακτα ετησίως κυμαίνονται από 7.000 έως 11.000 ευρώ.
peristera-paidi-1.jpg
φώτο από protothema
 
Ποιά είναι η Σχολή Χιλλ
Η Σχολή Χιλλ είναι το παλαιότερο σχολείο στην Ελλάδα που εξακολουθεί να λειτουργεί, χωρίς διακοπή, μέχρι και σήμερα. Το ‘Hill Memorial School’ ιδρύθηκε από τον Αμερικάνο ιεραπόστολο John Hill και τη γυναίκα του Fanny Francis Mulligan, το 1831, τρία χρόνια πριν γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.  Τα «εκπαιδευτικά καταστήματα του κ. Χίλλου» περιλάμβαναν «σχολείον κορασίδων», «σχολείον απόρων παίδων» και «διδασκαλείον θηλέων». Από το 1835, στις δραστηριότητες του σχολείου προστέθηκε η λειτουργία του πρώτου νηπιαγωγείου της χώρας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να λειτουργεί και οικοτροφείο.
Τα πρώτα χρόνια η Σχολή Χιλλ στεγαζόταν σε έναν τούρκικο πύργο κοντά στους Αέρηδες και τη χρονιά που η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα μεταφέρθηκε σε ένα νέο κτίριο, στη συμβολή των οδών Ν. Νικοδήμου και Θουκυδίδου, που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός πολύ σύγχρονου, για την εποχή, σχολείου. Εκατό χρόνια αργότερα το κτίριο αυτό κατεδαφίστηκε και στη θέση του χτίστηκε ένα ολοκαίνουριο σχολείο, αυτό που έως σήμερα στεγάζει τη Σχολή Χιλλ. Η διεύθυνση του σχολείου πέρασε από τους Χιλλ στις επόμενες γενιές, και έχει φτάσει μέχρι και σήμερα να λειτουργεί από μέλη της  πέμπτης και έκτης γενιάς της ίδιας οικογένειας.
 
Στη διάρκεια των 182 σχεδόν χρόνων παρουσίας στην εκπαιδευτική κοινότητα, η Πολιτεία έχει τιμήσει τη Σχολή Χιλλ με διακρίσεις για το έργο και την προσφορά της.

star.gr

Related

news 181902029868762106

Follow us


item