News-Piper

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Εφήβων

Από τη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ύστερα η Εθνική Εφήβων παίζει σαν πρωταθλήτρια και το απέδειξε και χτες...

Από τη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ύστερα η Εθνική Εφήβων παίζει σαν πρωταθλήτρια και το απέδειξε και χτες...

Μία ημέρα μετά την ''εκκωφαντική'' νίκη επί του σούπερ φαβορί για τον τίτλο (Γαλλία), τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου νίκησαν απόψε στον ημιτελικό του Βόλου και τη Λιθουανία, με 68-58 και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου αύριο (21:15) θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία.
Η ''γαλανόλευκη'' ομάδα έκανε κι απόψε κατάθεση ψυχής και ταλέντου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και απέναντι στους γείτονες, τους οποίους είχε νικήσει 77-54 στην πρώτη φάση των ομίλων Εφήβων, θα διεκδικήσει τον τίτλο για δεύτερη φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2008.
Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν και απόψε one team player πλησιάζοντας σε ένα δεύτερο συνεχές τριπλ νταμπλ καθώς είχε 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο ''Διόσκουρός'' του, ο Παπαγιάννης, ήταν και πάλι το φόβητρο της ρακέτας και τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 μπλοκ!
Όπως συνηθίζει στο ξεκίνημα, η Εθνική ήταν ''εκρηκτική'' και προηγήθηκε με 11-3 στα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά ένα ''νεκρό'' διάστημα επέτρεψε στους Λιθουανούς να περάσουν με 12-11, όμως το τρίποντο του Σκουλίδα (14-12) έβαλε τέλος στην περίοδο ''αφλογιστίας'', για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με την Ελλάδα μπροστά (29-27).
Οι φιλοξενούμενοι ξαναπέρασαν (39-35) στις αρχές του τρίτου δεκάλεπτου, χάρις στα μακρινά σουτ και τις προσπάθειες του Μπιρούτις κοντά στο καλάθι, αλλά με τους Χαραλαμπόπουλο και Λούντζη να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες του και πιο πιεστική άμυνα, η Εθνική ολοκλήρωσε ένα σερί 10-0 (45-39) και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 45-43.
Η τέταρτη περίοδος ανάδειξε σε πρωταγωνιστές Μουράτο και Δίπλαρο, που ευστοχούσαν από μακριά, ενώ με κάρφωμα του Παπαγιάννη και τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου η ''γαλανόλευκη'' πέρασε με 60-51 3΄45΄΄ πριν τη λήξη, δημιουργώντας... φρενίτιδα στις εξέδρες.
Η ομάδα του Σαούλιους Στομπέργκας δεν τα παρατούσε όμως και με ένα 4-0 πλησίασε στους 5 πόντους (60-55), ώσπου άλλο ένα τρίποντο του Δίπλαρου έφερε το 63-55 και ''σκότωσε'' ψυχολογικά τους Λιθουανούς, που δεν μπόρεσαν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

naftemporiki.gr

Related

sport 3562742587335567228

Follow us


item