News-Piper

Πιθανό διάγγελμα Τσίπρα στις 20.00 για εκλογές

Εντολή στα συνεργεία της ΕΡΤ να είναι σε ετοιμότητα γύρω στις 8 το βράδυ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός το οποί...

Εντολή στα συνεργεία της ΕΡΤ να είναι σε ετοιμότητα γύρω στις 8 το βράδυ έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό, πιθανότατα για πρόωρες εκλογές και το πότε αυτές θα γίνουν.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή, όπου μετέβη στις δύο και μισή το μεσημέρι για τη διευρυμένη σύσκεψη με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι σίγουρη, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το εάν θα επιλεγεί η διαδικασία εξπρές για εκλογές τον Σεπτέμβριο ή εάν θα προτιμηθεί η χώρα να οδηγηθεί σε κάλπες τον Οκτώβριο.
Θεωρείται δεδομένο ότι σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση θα διαδραματίσει η σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή, ενώ όποια απόφαση και αν παρθεί, η εισήγηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκρίνει την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μην τραβήξει επί μακρόν η προεκλογική περίοδος.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατά νου και το εσωκομματικό μέτωπο και από χθες το βράδυ έχει δώσει εντολή να μην μένει καμία αναφορά της Αριστερής Πλατφόρμας αναπάντητη.
Σε περίπτωση πάντως που προκριθεί η λύση των εκλογών - εξπρές τότε αυτό θα σημάνει την παραίτηση της κυβέρνησης και τον ορισμό υπηρεσιακής πρωθυπουργού.
Ανοιχτό ωστόσο παραμένει εάν θα προχωρήσει η διαδικασία των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης ή εάν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει εντολή για σύσκεψη αρχηγών ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία των εντολών.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε στο Μαξίμου σύσκεψη με τους κ. Νικολούδη και Κουίκ για θέματα διαφθοράς, που όμως τεκμαίρεται ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο και τους σχεδιασμούς για πρόωρες κάλπες, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί, είχε προσέλθει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ethnos.gr

Related

news 6738169514360738870

Follow us


item