News-Piper

Χτυπήθηκε αλύπητα ο Τσίπρας μέσα στο ευρωκοινοβούλιο: «Είσαι ψεύτης και αναξιοπρεπής»

Απίστευτες επιθέσεις δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

Απίστευτες επιθέσεις δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.
Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξέσπασαν εναντίον του, με βαρείς χαρακτηρισμούς, με κάποιους μάλιστα να καλούν τον κύριο Τσίπρα ευθαρσώς να «πάρει τους Έλληνες και να φύγουν από το ευρώ».
Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις
Μάνφρεντ Βέμπερ (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος)
«Σήμερα περίμενα να έρθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου (για τους μετανάστες)  και του Γιάνη Βαρουφάκη (που χαρακτήρισε τρομοκράτες τους ΥΠΟΙΚ). Ας μιλήσουμε για αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Τον Φεβρουάριο του 2015 είχατε επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα θα καταθέσει πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις και χθες όλοι συναντήθηκαν χωρίς να υπάρχει βάση διαβουλεύσεων. Καταστρέφετε την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης δεν σας εμπιστεύονται.  Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας και αυτό είναι μια αναξιοπρεπής πολιτική. Συναγελάζεστε με λάθος φίλους στην Ευρώπη. Οι ακραίοι της Ευρώπης και ο Φιντέλ Κάστρο σας χειροκροτούν… Λέτε ψέματα και για την απομείωση του χρέους. Δείτε και την αξιοπρέπεια και των άλλων Ευρωπαίων πολιτών. Δεν μπορείτε να προσφέρετε την ελπίδα, καταθέσατε έναν καταστροφικό προϋπολογισμό. Εγκαταλείψατε το δρόμο τον συμβιβασμού. Επιζητάτε την σύγκρουση, την διαίρεση της Ευρώπης και αποτυχία, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη. Επιτέλους επανέλθετε στην λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα».
Γκι Φερχόφσταντ(επικεφαλής Ομάδας Φιλελευθέρων)
«Κύριε Τσίπρα πρέπει να μεταρρυθμίσετε τις τράπεζες, πρέπει να ανοίξετε τα επαγγέλματα… Τερματίστε τα προνόμια στην χώρα σας (για στρατιωτικούς και εκκλησία, σε νησιά και κόμματα). Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα παίρνουν δάνεια. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και φέρτε το τις επόμενες μέρες. Πρέπει να υπάρξει μείωση του χρέους αλλά πρέπει πρώτα να μας δείξετε μεταρρυθμίσεις. Έχετε μια συγκεκριμένη επιλογή: ή να μείνετε στην ιστορία ως ένα εκλογικό ατύχημα που έκανε φτωχότερους τους Έλληνες ή μήπως θέλετε να σας θυμούνται ως τον πραγματικό επαναστάτη  μεταρρυθμιστή, όπως τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (όχι του ΠΑΣΟΚ) μιλάω για τον πραγματικό Βενιζέλο, τον μεγάλο ηγέτη. Αυτός είναι ο δρόμος και το 80% των Ελλήνων θέλουν να μείνουν στο ευρώ. Δείξτε μας ότι είστε πραγματικός ηγέτης και όχι ένας ψευδοπροφήτης».
Ν.Φάρατζ (επικεφαλής Ευρωσκεπτικιστών στο ΕΚ)
«Υπάρχει χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου .... Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διαφορετικές, δεν μπορούμε δια της βίας να φέρουμε κοντά τις χώρες. Το ευρωπαϊκό πλάνο έχει αποτύχει. Η Μεσόγειος είναι σε λάθος νόμισμα και κανένας στην πολιτική κονίστρα δεν έχει το κουράγιο να το πει. Το ιδανικό αυτής της Ευρώπης καταρρέει. Υπάρχει ένα νέο τείχος του Βερολίνου και αυτό λέγεται ευρώ… Κύριε Τσίπρα η δική σας χώρα δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι μέλος της ευρωζώνης, αλλά στην πολιτική υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που σας ώθησαν προς αυτό … Θα ήταν τρέλα να συνεχιστεί η ίδια πορεία της Ελλάδας….Δεν μπορείτε κύριε Τσίπρα να έχετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Αν σας δώσουν σε εσάς παραπάνω, θα πρέπει να δώσουν και σε άλλους παραπάνω. Αν έχετε το κουράγιο θα πρέπει να αφήσετε τον ελληνικό λαό εκτός ευρωζώνης και να φύγετε με το κεφάλι ψηλά».
Στον αντίποδα υπήρχαν και κάποιοι μέσα στην ευρωβουλή που επέδειξαν αλληλεγγύη στους Έλληνες και τον κ.Τσίπρα.
Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές δηλώσεις
Τζιάνι Πιτελα (Ιταλός ευρωβουλευτής  και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ)
«Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν ανήκετε στο κόμμα μου, όμως αισθάνομαι Ευρωπαίος και ως Ευρωπαίος σας λέω ότι για το καλό της Ευρώπης εμείς οι σοσιαλιστές δεν θα δεχθούμε ποτέ ποτέ ένα Grexit. Τις τελευταίες ώρες η ελπίδα ξαναζωντάνεψε. Υπάρχουν όροι για να βρουν μια συμφωνία. Η κυβέρνηση σας πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις .  Πρέπει να βρούμε μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία με ένα δάνειο-γέφυρα».
Γ.Ζίμερ (επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αριστεράς)
«Δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε εδώ θεατρικές παραστάσεις και αντικομουνιστικά κηρύγματα… Τραβηχτείτε λίγο πίσω, δεν βοηθούν οι επιθέσεις τώρα. Πρέπει να επιδείξουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στην Ελλάδα. Ας καθίσουμε σε ένα τραπέζι από κοινού για λύσεις με διάρκεια. Σεβαστείτε τους ανθρώπους στην Ευρώπη, σεβαστείτε και το δημοψήφισμα της Κυριακής».
Ρεμπέκα Χαρμς (επικεφαλής των Πρασίνων στο ΕΚ)
«Υπάρχει ελπίδα για αλλαγές... Κύριε Τσίπρα πρέπει να οδηγήσετε τον λαό σας σε σωστή μεταρρυθμιστική πολιτική. η τρόικα κάνει αποκρουστική την λέξη μεταρρύθμιση. Είχα την αφελή επιθυμία ότι θα έρθετε και θα μας λέγατε πως θα προχωρούσατε … Χάθηκε η συνοχή αλλά μπορεί να επανακερδηθεί αν συζητήσετε με τους Ευρωπαίους. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που δεν θα είναι σωστή μόνο για τους Έλληνες ,αλλά και για άλλους λαούς . Κύριε Τσίπρα δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ροή του χρόνου… Και δημοκρατία και Πούτιν δεν συνδυάζονται . Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή επιτυχία στην Ευρώπη».
Μ.Λεπέν (επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας «Εθνικό Μέτωπο»)
«Το ευρώ και η λιτότητα είναι δίδυμα αδέρφια. Αν δεν επιτρέψετε στο λαό σας να φύγει από το ευρώ, δεν θα φύγετε από την λιτότητα κύριε Τσίπρα. Η Ελλάδα πρέπει ήρεμα να οργανώσει την έξοδο από το ευρώ, όλοι οι λαοί θα στρέψουν τα βλέμματα τους στην χώρα μας. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε την ευρωζώνη και οι εντάσεις ανάμεσα στις χώρες να καταλαγιάσουν επιτέλους».

Related

news 3122076218870441884

Follow us


item