News-Piper

Ανδρέας Γεωργίου: Ποτέ ο δρόμος μου δεν ήταν στρωμένος με τριαντάφυλλα

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Μπρούσκο», Ανδρέας Γεωργίου, μίλησε για τη... μετάκομιση της σειράς στο prime time, τον ανταγωνισμό...

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Μπρούσκο», Ανδρέας Γεωργίου, μίλησε για τη... μετάκομιση της σειράς στο prime time, τον ανταγωνισμό, τις ανατροπές στο φινάλε της σεζόν, τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στο καστ και δηλώνει με χιούμορ ότι πιστεύει στους έρωτες άνευ όρων και ορίων.

«Μπρούσκο»... Αλήθεια, το περίμενες πως η σειρά θα είχε μια τόσο δυνατή παρουσία στο απογευματινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 για δεύτερη χρονιά;
Οταν πήρα στα χέρια μου τα πρώτα επεισόδια από τη Βάνα Δημητρίου, αισθανόμουν σίγουρα ασφάλεια. Σίγουρος δεν ήμουν, αλλά είχα πολύ καλό προαίσθημα ότι θα ήταν καλή η χρονιά.
Όταν ξεκίνησε πέρυσι ήταν μια απλή συνήθεια και πλέον έγινε λατρεία. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας αυτής της δουλειάς; Τι είναι που την έχει κάνει τόσο... μεθυστική;
Αυτό που την κάνει τόσο μεθυστική για μένα είναι η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, γιατί όχι μόνο χαίρομαι που δουλεύω με όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και εμπνέομαι. Ολη αυτή η θετική ενέργεια και το team spirit νομίζω κατεβαίνουν και στον κόσμο.
Επειδή οι επιτυχίες είναι πάντα καλοδεχούμενες και δύσκολα τις αποχωρίζεται κανείς, η σειρά πάει και του χρόνου. Θεωρείς πως έχει τη φόρα που χρειάζεται για να συνεχίσει να κυριαρχεί;
Η τρίτη σεζόν του «Μπρούσκο» είναι ένα καινούργιο στοίχημα, γιατί, όπως έχει ανακοινωθεί από το κανάλι, θα μεταδίδεται πλέον στην prime time των 9.00 μ.μ. Ετσι και εμείς από την πλευρά μας έχουμε αναβαθμίσει τα πάντα, από το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τις ιστορίες μέχρι και την παραγωγή. Θα έχουμε ακόμα πιο πολλά εξωτερικά και αρκετά δύσκολα γυρίσματα, γιατί θέλουμε ο κόσμος που μας αγάπησε να έχει κάτι παραπάνω του χρόνου. Εχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι η σειρά παίρνει... προαγωγή και προορίζεται πλέον για το prime time σε αγχώνει; Μπορεί το «Μπρούσκο» να αντέξει τη μεταφορά και να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον ανταγωνισμό της ζώνης των 9.00 μ.μ.;
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι η μεταφορά στο prime time είναι για μας κίνητρο και ένας πολύ σημαντικός λόγος να προσπαθήσουμε ο κάθε ένας μας στον τομέα του ακόμη πιο πολύ. Θα δώσουμε, λοιπόν, τον καλύτερό μας εαυτό και ελπίζουμε για το καλύτερο.
Νέα σεζόν, τρίτος κύκλος επεισοδίων, υπάρχουν πράγματα που αλλάζουν;
Υπάρχουν νέα πρόσωπα που έχεις ήδη σχεδιάσει να έρθουν στους δέκτες μας; Εννοείται πως θα συμβούν καινούργια πράγματα. Εχουμε πολλές ανατροπές και εκπλήξεις στο τελευταίο επεισόδιο, που θα δώσουν τη σκυτάλη στον τρίτο κύκλο. Εχουμε καινούργια πρόσωπα, όπως η Κοραλία Καράντη, ο Μάνος Γαβράς, ο Χάρης Γρηγορόπουλος και η Ειρήνη Μπαλτά.
Για έναν δημιουργό, αλλά και για έναν ηθοποιό είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο το να μένει για πολλά χρόνια στην ίδια δουλειά, από το να δοκιμάζεται κάθε σεζόν σε κάτι καινούργιο;
Δεν είναι δύσκολο όταν υπάρχει εξέλιξη σε αυτό που κάνεις και νιώθεις ότι καλλιτεχνικά ακόμα έχει να σου προσφέρει πράγματα. Το «Μπρούσκο» δεν με έχει κουράσει καθόλου, αντιθέτως κάθε μέρα με εξιτάρει ακόμα πιο πολύ.
Εχεις τον φόβο της... επανάληψης; Φοβάσαι μην πέσεις σε αυτήν την παγίδα;
Κανείς δεν θέλει να πέσει σε αυτήν την παγίδα. Νομίζω ότι την πατάει όποιος εφησυχάζει και εγώ αυτό δεν το έχω καθόλου. Δεν είμαι τύπος που βολεύομαι.
Οταν μια δουλειά συνεχίζεται επί μακρόν, το κλίμα ανάμεσα στους συντελεστές της πώς είναι; Γίνονται όλοι μία οικογένεια ή μήπως παραγνωρίζεσαι και με τον άλλο;
Οταν αυτό που τους ενώνει είναι η ανάγκη της εξέλιξης, τότε τίποτα απ' όλα αυτά δεν ισχύει. Υπάρχουν η αγάπη, ο σεβασμός και, σίγουρα, η στήριξη. Μόνο έτσι μπορεί να βγει η δουλειά χωρίς να είναι αγγαρεία.
Υπήρξαν στιγμές που να ένιωσες πως ξεφεύγεις ή είχες πάρει νωρίτερα τα... μέτρα σου;
«Ξεφεύγω» γενικά μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, γιατί μου αρέσει να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να δοκιμάζω νέα πράγματα, όπως και να δοκιμάζομαι. Ολα τα άλλα μου φαίνονται απλά, σαν ένα... παιχνίδι.
Τι σε προσγειώνει ακόμα και... ανώμαλα;
Ούτε «απογειώνομαι», ούτε «προσγειώνομαι», γιατί μου αρέσει να είμαι ο εαυτός μου.
Αθήνα - Κύπρος, Κύπρος - Αθήνα, με μία βαλίτσα στο χέρι. Δεν σου 'χει περάσει από το μυαλό να έρθεις μόνιμα στην Αθήνα;
Δεν είμαι πουθενά μόνιμα. Είναι επιλογή μου να ταξιδεύω και να δουλεύω τόσο πολύ, γιατί πολύ απλά η δουλειά μου είναι η ζωή μου, η ψυχοθεραπεία μου.
Τι σε ξεκουράζει πιο πολύ;
Να βλέπω ταινίες με τους ανθρώπους μου και να μιλάμε για τα όνειρά μας.
Πριν από το «Μπρούσκο», και κυρίως στα πρώτα σου βήματα, τα πέρασες δύσκολα; Υποθέτω δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με τριαντάφυλλα...
Ούτε τώρα είναι και δεν θα επέλεγα ποτέ τον δρόμο με τα τριαντάφυλλα. Δίνω κάθε μέρα εξετάσεις και αυτό είναι που αρέσει και περισσότερο.
Οικονομικές δυσκολίες υπήρξαν;
Ακόμα υπάρχουν και πάντα υπάρχουν. Τα λεφτά ήταν ανέκαθεν ένα μέσο για να επενδύσω σε κάτι καινούργιο, καλλιτεχνικά.
Από τη στιγμή που είσαι ένας άνθρωπος που δεν βρήκες τα πάντα στη ζωή σου στο... πιάτο, τώρα που είναι όλα καλά, ποια είναι για σένα η ιεράρχηση των πραγμάτων;
Λεφτά, επιτυχία, αναγνωσιμότητα; Ποιος τα βρήκε όλα στρωμένα στο πιάτο; Αυτοί που γεννήθηκαν με λεφτά; Τα λεφτά δεν είναι πάντα εισιτήριο για τα όνειρά μας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που γεννήθηκαν με λεφτά, αλλά δεν είχαν κίνητρο. Εγώ, είτε με λεφτά, είτε χωρίς αυτά, έχω και είχα πάντοτε κίνητρο στο να εξελίσσομαι όχι μόνο ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος.
Αν θα έπρεπε να βάλεις στον εαυτό σου μια βαθμολογία που να είχε να κάνει με το υποκριτικό σου ταμπεραμέντο, πώς θα τον βαθμολογούσες;
Ο στόχος μου είναι κάθε χρόνο να βάζω στον εαυτό μου 1, γιατί θέλω να φτάσω στο 10. Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους. Δεν ξέρω αν είμαι καλλιτέχνης, αλλά σίγουρα δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, δουλεύω ασταμάτητα.
Το «Μπρούσκο» ήταν για σένα μία ευκαιρία για να... Για να οργανωθώ και να συντονίσω την έμπνευση με τον χρόνο...
Ηταν δώρο;
Αν το «Μπρούσκο» ήταν δώρο, σίγουρα θα ήταν από τη Βάνα Δημητρίου. Η Βάνα με εμπιστεύτηκε.
Και από την απόλυτη επιτυχία στην αποτυχία. Με την ιδέα της αποτυχίας πώς τα πας; Την αντιμετωπίζεις ψύχραιμα;
Εχοντας βιώσει την αποτυχία, ξέρω ότι είναι πηγή ενέργειας. Η αποτυχία πρέπει να μας ενδυναμώνει και όχι να μας αποτελειώνει. Εξάλλου όταν βλέπεις το βουνό από χαμηλά, καμιά φορά είναι ακόμα πιο όμορφο.
Ποια είναι η σχέση με τα λάθη σου; Τι θεωρείς λάθος μέχρι τώρα;
Υπάρχει λόγος που κάνουμε λάθη. Το ενδιαφέρον είναι να τα εντοπίζουμε και να καταλαβαίνουμε και τον λόγο που τα κάναμε. Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Φυσικά δεν θα μπορούσα να μη σε ρωτήσω τι είναι για σένα... γυναίκα;
Είναι η δημιουργία, η ομορφιά, η έγνοια, η φροντίδα, η ζεστασιά ακόμα και η γκρίνια που όλοι λατρεύουμε.
Τι ρόλο έχουν παίξει οι γυναίκες στη ζωή σου;
Τον ρόλο της μάνας, της γιαγιάς, της αδερφής και της συντρόφου. Ολοι οι ρόλοι πρωταγωνιστικοί.
Τι δεν αντέχεις και τι λατρεύεις σε αυτές;
Λατρεύω την ευαισθησία τους, οπότε συγχωρώ και όλα τα υπόλοιπα (γέλια).
Είσαι εύκολος σύντροφος; Δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσω αυτήν την ερώτηση.
Πιστεύεις στους έρωτες άνευ όρων και ορίων;
Θέλει και ρώτημα (γέλια);
Με την ιδέα της δέσμευσης πώς τα πας; Μήπως σε πιάνει... αλλεργία;
Πρέπει να σου πω πως δεν έχω αλλεργίες. Μόνο πάθη.
«Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται στον τύπο»
Ασχολείσαι με τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς στον Τύπο;
Ποτέ δεν ασχολήθηκα. Η έκθεση ήταν επιλογή μου και κατάλαβα ότι υπάρχει και αυτό. Τα σοβαρά άρθρα και οι σοβαροί δημοσιογράφοι εύκολα διακρίνονται από τον κόσμο.
Υπάρχουν πράγματα που να τα παίρνεις κατάκαρδα;
Ναι. Οπως την αδικία και το ψέμα. Δεν μπορώ να τα διαχειριστώ.
Η... ασπίδα προστασίας σου απέναντι στα παράξενα και τα περίεργα του χώρου ποια είναι;
Λειτουργώ πάντα με το ένστικτο και ανάλογα με τις περιστάσεις.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτήν τη δουλειά;
Το να είμαι αληθινός και να μην ξεχνώ ποτέ από πού ξεκίνησα. Αυτό είναι το όπλο μου για να μένω συγκεντρωμένος στους στόχους μου και στα όνειρά μου.

TV Έθνος

Related

media 6278406242444877905

Follow us


item