News-Piper

Με αγκαλιές και φιλοφρονήσεις η παράδοση-παραλαβή μεταξύ Βαρουφάκη και Τσακαλώτου

Ανταλλαγές φιλοφρονήσεων περιελάμβανε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Γιανη Βαρουφά...

gia.jpgΑνταλλαγές φιλοφρονήσεων περιελάμβανε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Γιανη Βαρουφάκη και του νέου, Ευκλείδη Τσακαλώτου.




          
«Είμαστε κάτι  παραπάνω από σύντροφοι,  φίλοι και  πανεπιστημιακοί» δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης που θυμήθηκε ότι  «όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,  πρώτος στόχος ήταν  πως να φέρουμε τον Ευκλείδη από το Οικονομικό». Υπενθύμισε επίσης ότι μαζί έκαναν τα πρώτα ταξίδια για να συναντήσουν υπουργούς των εταίρων, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
gia2.jpg

  
«Μας  συνδέει η κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων ότι έτσι θα γίνει γιατί έτσι γινόταν τόσο καιρό» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Μίλησε επίσης για   «κοινή διάγνωση της ανάδρασης της αυτοτροφοδοτούμενης  λιτότητας , της  ύφεσης και του χρέους».
gia3.jpg


Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της δράσης του υπουργείου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ώστε να υπάρξουν περισσότερα δημόσια έσοδα, όπως και στις αλλαγές στη  φορολογική διοίκηση και κατέληξε με τις καλύτερες ευχές προς «σύντροφο Ευκλείδη Τσακαλώτο», όπως τον αποκάλεσε.

Από την πλευρά του ο  νέος Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για το οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «θα μείνει στην οικονομική ιστορία»,  για «έναν  λαό που έχει χάσει το 25% του εισοδήματός του»

gia5.jpg


Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι δεν μπορεί  να φανταστεί ότι άλλος υπουργός Οικονομικών  θα είχε  αναλάβει στις Ιανουαρίου και σήμερα όλη η Ευρώπη θα μπορούσε να μιλάει για την ανάγκη να βρεθεί λύση, όπως υποστήριξε.

«Όλος ο πλανήτης καταλαβαίνει ότι  κάτι γίνεται, ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρέπει να του πει ένα ευχαριστώ» κατέληξε  και δήλωσε βέβαιος ότι θα τον βοηθά και μετά την αποχώρησή του από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.  
gia8.jpg


Στα αξιοσημείωτα ότι η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Ν. Βαλαβάνη καθυστέρησε να προσέλθει στην τελετή και όταν μπήκε στην αίθουσα ο Γ. Βαρουφάκης διέκοψε την ομιλία του για να την ασπαστεί.


star.gr

Related

news 582649153920322553

Follow us


item