News-Piper

Σήμερα κρίνει η δικαιοσύνη το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το περιβόητο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη με τις υποκλοπές των ΑΦΜ και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δεν...

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το περιβόητο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη με τις υποκλοπές των ΑΦΜ και το παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δεν είναι απίθανο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών να βρεθεί σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου ώστε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά.

Προς το παρόν, όλα είναι ανοιχτά, καθώς από την μια η Δικαιοσύνη με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών έχει δεμένα τα χέρια της, ενώ από την άλλη ο Άρειος Πάγος έχει βάλει κάτω όλα τα ενδεχόμενα και τα εξετάζει.
Σε χθεσινή σύσκεψη (του Αρείου Πάγου) συζητήθηκε ότι σήμερα μπορεί να ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργόη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ένα άλλο ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φέρει τον Γιάνη Βαρουφάκη ενώπιον της Δικαιοσύνης, είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από ομάδα δικηγόρων, κατά συνεργατών του πρώην Υπουργού, η οποίαδεν θα ζητά ποινική δίωξη του ίδιου (ώστε να υποχρεώνει την Δικαιοσύνη να στείλει τον φάκελο στη Βουλή), αλλά συνεργατών του, λύνοντας έτσι τα χέρια της εισαγγελίας.
-ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ» ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ:
Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το «σχέδιο Βαουφάκη».
Σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι θα γίνει ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος των πληροφοριακών συστημάτων της γενικής γραμματείας για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων.
Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν σύντομα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές,καθώς και η πολιτική ηγεσία.

star.gr

Related

news 5549412289754952859

Follow us


item