News-Piper

Βασίλης Λεβέντης: «Όποιος πρωθυπουργός βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα πάει στη φυλακή»

Από το 1992, που ίδρυσε την Ένωση Κεντρώων, μέχρι και σήμερα, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη στο στίβο της πολιτικής.

Από το 1992, που ίδρυσε την Ένωση Κεντρώων, μέχρι και σήμερα, δίνει καθημερινά τη δική του μάχη στο στίβο της πολιτικής.
Μια μάχη όπου τα δικά του όπλα στη φαρέτρα είναι ο ευθύς λόγος, η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Ανάμεσα στις «προφητείες» του, που έχουν δώσει τροφή για δεκάδες βίντεο στο YouTube, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε ήδη προβλέψει το δημοψήφισμα της Κυριακής. «Αυτό που με έκανε να πιστέψω πως ο πρωθυπουργός θα πρότεινε το δημοψήφισμα ήταν τα ψέματα που είχε πει πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου: Πως θα διαγράψει χρέη, θα σκίσει μνημόνια και θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, πράγματα που, αν εφαρμόζονταν, η χώρα όδευε ολοταχώς προς την πτώχευση. Οπότε οι λύσεις ήταν δυο: Ή να κάνει μια τούμπα και να γίνει μνημονιακός σαν τον Σαμαρά ή να κάνει το αντράκι στους Ευρωπαίους και να φάει κλοτσιά, καθώς ήταν σίγουρο πως θα του έλεγαν πως “αυτή είναι η Ευρώπη. Ή τη δέχεσαι ή έξω”. Φοβάμαι πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο κόσμος θα ψηφίσει “όχι” λόγω της πείνας. Όταν κάνεις δημοψήφισμα σε εποχή λιτότητας, ο λαός απαντάει για λογαριασμό της πείνας του και της ανεργίας και όχι για λογαριασμό του ευρώ. Μπορεί να αγαπάει το ευρώ, αλλά θα ψηφίσει “όχι” για να στείλει μήνυμα στην εξουσία πως δεν αντέχει άλλο» ξεκαθαρίζει στοPeople.
«Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη»
Ωστόσο ο ίδιος εξηγεί πως οι ψηφοφόροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει και «όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Με το “όχι” η χώρα κατρακυλάει στην κόλαση και πηγαίνει στη δραχμή, όπερ και σημαίνει πως για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Η επόμενη μέρα θα είναι μια μαύρη μέρα. Οι μόνοι που θα χαίρονται είναι όσοι έχουν ήδη βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και θα τα έχουν πενταπλασιάσει» εξηγεί και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας ακόμα υποστηρίζει πως με το “όχι” θα ισχυροποιήσει τη διαπραγματευτική του θέση, κάτι το οποίο δεν ισχύει, διότι θα τον φέρει σε ακόμα πιο μεγάλη σύγκρουση με τους Eυρωπαίους εταίρους. Συνεπώς, η λύση θα είναι η δραχμή ή η παραίτησή του και ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης. Και στις δύο περιπτώσεις πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παραιτηθεί, διότι θα συναντήσει τείχος και άρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν κάναμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως Ένωση Κεντρώων, πιστεύω ακλόνητα πως το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και αν γίνουν όλες οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει, μέσα σε τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα θα γίνει Νορβηγία. Ελπίζω, ακόμα και την ύστατη ώρα, ο πρωθυπουργός να δείξει σωφροσύνη και να μην οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή. Όποιος πρωθυπουργός βγάλει τη χώρα από το ευρώ θα πάει στη φυλακή. Στο τέλος, ακόμα και αυτοί που τον χειροκροτούν και θα ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα, όταν δουν πως οι τράπεζες δεν θα λειτουργούν και πως θα υπάρχει μια γενική κατάρρευση, θα στραφούν εναντίον του. Στο θρίαμβο ο λαός είναι δίπλα σου, αλλά στα δύσκολα γίνεται εχθρός σου».

Related

news 3793313058168905438

Follow us


item