News-Piper

ΔΝΤ: Σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμής τέθηκε η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τελικά, ως όφειλε, τις δόσεις του Ιουνίου ύψους 1,6 δις ευρώ, και έτσι έχει καταστεί η πρώτη αναπτυγμένη χώρα με «λ...

Η Ελλάδα δεν κατέβαλε τελικά, ως όφειλε, τις δόσεις του Ιουνίου ύψους 1,6 δις ευρώ, και έτσι έχει καταστεί η πρώτη αναπτυγμένη χώρα με «ληξιπρόθεσμη οφειλή» (overdue financial obligation) στην ιστορία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Τζέρι Ράις ανακοίνωσε ότι το ΔΝΤ δεν έλαβε τα χρήματα από την Ελλάδα και ήδη η κ. Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

«Επιβεβαιώνω ότι οι δόσεις που οφείλονται από την Ελλάδα στο ΔΝΤ δεν έχει ληφθεί σήμερα (χθες)», είπε ο κ. Ράις και πρόσθεσε: Έχουμε ενημερώσει το διοκητικό συμβούλιο ότι η Ελλάδα είναι σε καθεστώς χώρας με ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν μπορεί πλέον να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ εκτός εάν εξέλθει του καθεστώτος ης χώρας που οφείλει δόσεις στο Ταμείο.

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε επίσης ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα χθες από τις ελληνικές αρχές για την επέκταση της υποχρέωσης επιστροφής από την Ελλάδα των δόσεων που έπρεπε να πληρωθούν χθες. Το αίτημα θα συζητηθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εν ευθέτω χρόνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Λαγκάρντ προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. το συντομότερο δυνατόν για να ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις της, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν προτίθεται να δώσει περίοδο χάριτος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Λαγκάρντ είναι έντονα εκνευρισμένη με την εξέλιξη και φαίνεαι ότι θα αλλάξει εντελώς στάση και θα επισπεύσει τις διδικασίες «τιμωρίας» της Ελλάδας.


ethnos.gr

Related

news 3009143603994203412

Follow us


item