News-Piper

ΒΙΒΛΙΚΗ καταστροφή στη Λακωνία- ΚΑΗΚΑΝ 35 σπίτια- Απειλήθηκε βενζινάδικο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών.
Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση. Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής, κινήθηκε παραλιακά, όπου και έσβησε και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον κάμπο, σε μήκος 15 χιλιομέτρωνΣυνολικά κάηκαν 35 σπίτια στη ζώνη της νοτιοανατολικής Λακωνίας, ενώ απειλήθηκε και ένα βενζινάδικο.
Τιτάνιος αγώνας δόθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από κατοίκους και εθελοντές, προκειμένου να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη φωτιά που ήταν μία ανάσα από κατοικίες.
Προληπτικά εκκενώθηκαν τα χωριά Φαρακλό, Λάχι και Μεσοχώρι, ενώ λίγο μετά τις 5 μ.μ, χρειάστηκε να εκκενωθεί και το κέντρο Υγείας της Νεάπολης. Οι περίπου 200 κάτοικοι του Αγίου Νικολάου φυγαδεύτηκαν με σκάφη και καΐκια από την παραλία.
Απειλήθηκε βενζινάδικο
Όπως βλέπετε στο βίντεο του STAR, η πύρινη λαίλαπα περικύκλωσε κατοικία, στο ισόγειο της οποίας βρίσκεται βενζινάδικο. Η γενναία προσπάθεια των πυροσβεστών ήταν αυτή που απέτρεψε να συμβούν τα χειρότερα.
 
Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ
Λίγο μετά τη 13.00, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έκανε αναγκαστική προσγείωση σε μία πλαγιά. Οι δύο σμηναγοί, ο 35χρονος Χρήστος Λύτρας και ο 32χρονος Παναγιώτης Τσάμης, είναι καλά στην υγεία τους.
Ένας νεκρός από παθολογικά αίτια
Ένας 52χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς στη Νεάπολη. Όπως διευκρίνισε η αντιπεριφερειάρχης της περιοχής Α. Τζανατέα, ο 52χρονος δεν κινδύνευσε από τις φλόγες, όμως εξαιτίας της αναστάτωσης που επικρατούσε στην περιοχή από τα ξημερώματα, αισθάνθηκε ενοχλήσεις και πήγε στο κέντρο υγείας της Νεάπολης, όπου έπεσε μπροστά από το κτίριο. Τον επανέφεραν τρεις φορές, αλλά τελικά δεν άντεξε η καρδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ομογενή από το Βέλγιο, ο οποίος έφτασε στο χωριό καταγωγής του το Λάχι για τις καλοκαιρινές διακοπές.

star.gr

Related

news 8987647403645151695

Follow us


item