11760201_617618965044785_7673573654062666224_n.jpg
Πύρινη κόλαση είναι σε εξέλιξη στην Λακωνία με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωριά που έχουν εκκενωθεί, αγροικίες που έχουν καεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς...

Μάλιστα καναντέρ το οποίο συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Φαρακλό, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, καλά στην υγεία τους είναι οι δύο πιλότοι. Στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνει στην περιοχή για να παραλάβει τους δύο χειριστές.
Η φωτιά που έχει πάρει απειλητικές διαστάσεις, εκδηλώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.
Η φωτιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο κι έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Επιπλέον, απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε δύο αγροικίες.
Να σημειωθεί ότι οχηματαγωγό σπεύδει στην παραλία του Αγίου Νικολάου προκειμένου να παραλάβει κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να μετακινηθούν και να τους μεταφέρουν στη Νεάπολη.
Μάχη με τις φλόγες δίνουν 50 οχήματα και 120 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Αναμένονται δύο ακόμα αεροσκάφη από Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ελικόπτερο Super Puma θα φτάσει από το «Ελ.Βενιζέλος» μεταφέροντας 10 άτομα της ΕΜΑΚ.
Το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος το χαρακτηρίζει εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του μεγάλου κυματισμού στην θάλασσα είναι πολύ δύσκολο για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να γεμίσουν με νερό.

otimonemb3.jpg


Να σημειωθεί ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι, Άγιος Νικόλαος, και Φαρακλό, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις στο Λάχι. Τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκεννώνεται και το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης.
otimonemb2.jpg

otimonemb4.jpg

otimonemb7.jpg

otimonemb5.jpg