News-Piper

«Θα με χωρίσει η Περιστέρα αν...»

Πίσω από κάθε πολιτική πράξη κρύβεται σχεδόν πάντα μια ερωτική ιστορία. Πίσω από κάθε διαπραγμάτευση, ένα ερωτικό κίνητρο ή αντικί...



Πίσω από κάθε πολιτική πράξη κρύβεται σχεδόν πάντα μια ερωτική ιστορία. Πίσω από κάθε διαπραγμάτευση, ένα ερωτικό κίνητρο ή αντικίνητρο. 


Αυτό μοιάζει να ισχύει και στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να «μην υποχωρεί στους δανειστές» για να μη χάσει όχι μόνο το κόμμα του, αλλά και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αυτό αναπαράγουν οι «Times» του Λονδίνου από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Le Canard Enchaîné»! Στο δημοσίευμα σημειώνεται συγκεκριμένα ότι αν «ο Αλέξης Τσίπρας ενδώσει σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας, ρισκάρει όχι μόνο να χάσει το κόμμα του, αλλά και τη σύντροφό του που είναι σφόδρα πολέμια των δανειστών και πολύ πιο αριστερή από αυτόν».

Οι δηλώσεις

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος -με τη σειρά του- επικαλείται λόγια του Ελληνα ομολόγου του.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η δύναμη του Ελληνα πρωθυπουργού είναι το «ριζοσπαστικό κορίτσι» του. Από το 1992 και την πενταήμερη στη Ρόδο.

Εκτοτε έχουν περάσει 23 χρόνια, έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον τετράχρονο Παύλο και τον δίχρονο Ορφέα.

Δεν έχουν παντρευτεί, αφού και οι δυο τους συνεχίζουν να δηλώνουν κατά του γάμου. Εχουν υπογράψει όμως σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια μοιράζονται την ίδια στέγη.

Ανάλογη ήταν η στάση τους και απέναντι στον θεσμό της βάφτισης, αφού αρνήθηκαν την κολυμπήθρα και επέλεξαν την ονοματοδοσία για τα δύο αγόρια τους.
Η πρώτη κυρία της χώρας, εκτός από «δύναμη» του Ελληνα ηγέτη, είναι -όπως όλα δείχνουν- και η... αδυναμία του. Είναι εξάλλου εκείνη που τον μύησε στο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η γνωριμία

Οταν γνωρίστηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, η Μπέτυ ήταν ήδη μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ) και πρωταγωνίστρια στους κοινωνικούς αγώνες.

Μετά το λύκειο έφυγε για την Πάτρα προκειμένου να φοιτήσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Πάντα βρισκόταν όμως στο πλευρό του Αλέξη.

Η «επαναστάτρια με αιτία», όπως αποκαλείται εναλλακτικά η Περιστέρα, αποφεύγει συστηματικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οπως αποδεικνύεται όμως, είναι εκείνη που δίνει τη «γραμμή» για κάθε «βήμα» του Ελληνα ηγέτη.

espressonews.gr

Related

news 3095510194929104847

Follow us


item