News-Piper

Θεοχάρης Ιωαννίδης:" 'Εχω κάνει first night fuck"

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης μίλησε στο «Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη για το «Μπρούσκο» και όλα όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο τη...

Ο Θεοχάρης Ιωαννίδης μίλησε στο «Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη για το «Μπρούσκο» και όλα όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς του ΑΝΤ1, τον εαυτό του, τις φοβίες του, τις γυναίκες.


Ασχολείσαι με τον χώρο του τραγουδιού και, παράλληλα, με αυτόν της υποκριτικής. Για ποιο λόγο; Από ανασφά­λεια;
Όχι, όχι, ούτε καν. Μα δεν τους βλέπω ως διαφορετικούς χώ­ρους. Εγώ εκφράζομαι το ίδιο και στους δύο. Η ψυχοσύνθεσή μου και η παρουσία μου, είναι ενός ανθρώπου που θέλει και έχει ανάγκη να εκφραστεί - είτε είμαι πίσω είτε μπροστά από τις κάμερες. Το βλέπω ως μία δουλειά, όπου η μία συμπλη­ρώνει την άλλο.

Εύλογα, όμως, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το κάνεις για να είσαι παντού, ώστε να ακούγεται συνεχώς το όνο­μά σου, αλλά και για να αυξήσεις τις επαγγελματικές σου απολαβές...
Στην Ελλάδα ισχύει αυτό!

Στην Ελλάδα ζεις και εργάζεσαι!
Έχεις δίκιο. Δεν ξέρω αν λανθασμένα προσπαθώ να προωθή­σω αυτά τα δύο μαζί, αλλά θα ήθελα να το δημιουργήσω σαν πρότυπο. Όσο για τα χρήματα, ποια χρήματα; Αστεία λες… Ποια λεφτά; Προχωράω με αυτά που αγαπώ και κάνω ό,τι έχω ανάγκη και ό,τι γουστάρω πραγματικά. Είμαι σε αυτό το χώρο επειδή κάνω την… ανάγκη μου! (γελάει).

Α, τώρα που το λες, γιατί έβγαλες selfie στο instagram, την ώρα που ουρούσες δημόσια;
Αυτός ήταν ένας τρόπος για να δείξω πού έχω γραμμένη την εικόνα μου! Ουσιαστικά δεν με αφορά η εικόνα μου, ρε φίλε. Δεν επιδίωξα ποτέ να έχω τηλεοπτική persona, γιατί δεν μπορώ να την αντιμετωπίσω. Είμαι εντελώς ανισόρροπος, αλαλούμ, αλλά ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Δεν μπο­ρώ να εγκλωβιστώ σε «πρέπει» και «δεν πρέπει». Ακολουθώ πιστά το ένστικτό μου και αυτά που θέλω. Και σε αυτά τα δίνω όλα. Βέβαια, αν ενοχλήσω, τότε ζητάω συγνώμη, αλλά δεν πιστεύω ότι ενοχλώ με αυτά που κάνω.

Δεν σε νοιάζει τι θα πει ο άλλος για σένα;
Μου αρέσει να έχω καλά σχόλια και προσπαθώ να ακούω τα αρνητικά για να βελτιώνομαι. Στο τέλος της ημέρας όμως δεν επηρεάζομαι, κοιμάμαι ήσυχος. Θα μπορούσα να κάνω πιο σταθερά βήματα και να έχω συνέπεια. Αυτά δεν τα έχω και μπορεί να είναι λάθος μου, αλλά δεν μπορώ να δράσω διαφο­ρετικά. Ας πούμε πρόπερσι ήμουνα στο «Τρίτο στεφάνι» του Φασουλή και, μετά την παράσταση, πήγαινα και τραγουδού­σα στα μπουζούκια. Δεν ενοχλώ τους άλλους, οπότε ας πουν ό,τι θέλουν. Αν είχα μόνο θετικά σχόλια θα ήταν boring.

Χτυπώντας το όνομά σου στο google, το πρώτο αποτέλε­σμα είναι «Θεοχάρης Ιωαννίδης gay». Σε ενοχλούν τέτοιοι τίτλοι; Σε στεναχωρούν;
Αυτό έχει να κάνει με το παιχνίδι. Δεν μπορώ να σχολιάσω αυτό που λες. Δεν είμαι σνομπ ως άνθρωπος, αλλά σνομπά­ρω τους τίτλους και τις ταμπέλες. Και τι σε νοιάζει τι είναι ή τι κάνει ο άλλος ή πώς την βρίσκει; Σε αφορά; Όχι! Δεν με νοιάζει το τι θα μου πει ο άλλος, αλλά το πώς θα το εκφράσει. Δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί, κρύβουν προσβολή μέ­σα στις λέξεις, ενώ δεν είναι προσβλητικό αυτό. Θίγεις μία ομάδα ανθρώπων που, στην ουσία, δεν πρέπει να το κάνεις.

Εγκλωβίστηκες ποτέ στην εικόνα του ωραίου;
Πρακτικά όχι. Θα μπορούσα εξ αρχής να το παίζω γκόμενος και ζεν πρεμιέ ή να απαντάω πάντα ερωτικά, αλλά σπάω την εικόνα μου και τσαλακώνομαι, γιατί αυτό μου βγαίνει να κά­νω. Κι ας είναι λάθος μου.

Ο ρόλος σου στο «Μπρούσκο» είναι πολύ ιδιαίτερος. Ο «Πάτροκλος» έχει τραυματισμένα παιδικά χρόνια. Εσύ;
Όχι ακριβώς, αυτό είναι πολύ υποκειμενικό. Ο καθένας πι­στεύει ότι βιώνει το δράμα του, ενώ στην ουσία δεν είναι δράμα. Δεν έζησα κανένα δράμα, μόνος μου ταλαιπώρησα τον εαυτό μου και παιδεύτηκα. Ήμουν ένα παιδί που δεν σταματούσε να σκέφτεται και ερχόμουν αντιμέτωπος με σκέψεις, φοβίες και ανασφάλειες, οι οποίες μπορεί να ήταν εντελώς στο μυαλό μου.


Μεγάλο βάρος αυτό για ένα παιδί...
Δεν θα το έλεγα, η νέα γενιά εξελίσσεται έτσι.

Χάνει όμως την αθωότητα και τις ανέμελες στιγμές...
Ίσως… Δεν ξέρω, καταλήγεις σε κάτι πιο ολοκληρωμένο και σοβαρό. Η υπερβολική σκέψη σε ωριμάζει κι ας εκτίθεσαι σε αυτά τα πράγματα. Ήμουν σκληρό παιδί και αντιμετώπιζα τα πάντα. Κι ο «Πάτροκλος» αυτό κάνει.

Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου του «Μπρούσκο»;
Η Βάνα Δημητρίου μάς άφησε με ερωτηματικά και κενά. Οπότε θα έρθουν οι απαντήσεις σε όλα αυτά. Στα κίνητρα του «Πάτροκλου», στο γιατί αποφάσισε να απαγάγει τη «Μελίνα», ποιοι κρύβονται τελικά από πίσω… Όλα αυτά θα δούμε. Ο Πάτροκλος θέλει να πάρει το αίμα του πίσω γιατί καμία «συ­γνώμη» δεν μπορεί να κλείσει τις πληγές του παρελθόντος. Είναι ένα τραυματισμένο παιδί και ο κόσμος, με τον οποίο μιλάω, μου δείχνει ότι τον συμπαθεί πολύ. Εμένα μου αρέσει ο «Πάτροκλος», γιατί ταυτίζεσαι μαζί του. Λες «την έχω φάει πολύ άσχημα και τώρα παίρνω την εκδίκησή μου!». Ο «Πά­τροκλος» πρέπει να είναι Σκορπιός, σαν εμένα.

Άρα και αυτοκαταστροφικός. Εσύ έχεις τάσεις αυτοκατα­στροφής;
Όχι, δεν έχω τάσεις, είμαι αρκετά αυτοκαταστροφικός. Έχω παρατήσει τον εαυτό μου, έχω ταλαιπωρηθεί εξαιτίας μου. Έχω φουλ σκοτεινές πλευρές! Πάρα πολλές. Και έχω χάσει τον εαυτό μου. Έμπαινα σε βαθιές σκέψεις, οι οποίες με κατά­πιναν. Ένιωσα πολύ πληγωμένος από τη ζωή μου, ενώ δε θα έπρεπε. Νιώθεις αδικημένος, ενώ δε θα έπρεπε.

Τα συναισθήματά σου πάντα σε κερδίζουν;
Πάντα όμως! Πολλοί άνθρωποι του χώρου, που εκτιμώ και με εκτιμούν, μου λένε συνέχεια ότι πρέπει να προσέξω περισσό­τερο, να διαφυλάξω κάποια πράγματα. Δεν το κάνω, γιατί δεν μπορώ. Είμαι συνεπής στο να κάνω πάντα του κεφαλιού μου! Πουθενά αλλού, ούτε στην τηλεοπτική μου persona, ούτε στο τραγούδι, ούτε πουθενά. Έφυγα από τη Νομική, από το διπλωματικό σώμα, για να κάνω αυτό που ήθελα πραγματικά. Ήμουν ένα παιδί που δεν έστεκε καλά! Είχα ανησυχίες… Πή­γα στη Νέα Υόρκη και η δουλειά αυτή αποδείχτηκε η ψυχοθε­ραπεία μου. Ε, δεν θα μπω σε καλούπι, ούτε θα πω «πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα βήματα για να είμαι καθώς πρέπει». Κά­νω πράγματα που δεν μου αποφέρουν χρήματα. Πηδάω από τον έναν τομέα στον άλλο, χωρίς να χτίζω σταθερή πορεία σε ένα μόνο χώρο, οπότε δεν έχω μεγάλες οικονομικές ανέσεις.

Δεν ζεις άνετα;
Ζω κανονικά. Από αυτά που βγάζω μόνος μου. Δεν ζω με τα λεφτά των γονιών μου, αλλιώς θα ζούσα πλουσιοπάροχα και δεν θα είχα καμία ανάγκη. Θα μπορούσα να τα κάνω όλα «πουτάνα», να στηρίζομαι στους γονείς μου, όπως κάνουν πολλά παιδιά, και να μην ασχολούμαι με κανέναν και τίπο­τα. Ήθελα, όμως, να χαράξω το δικό μου δρόμο, τη δική μου πορεία.

Προσπάθησες ποτέ να βοηθήσεις τον εαυτό σου κάνοντας ψυχανάλυση, ώστε να περιορίσεις τις συναισθηματικές σου εκρήξεις;
Προσπάθησα να βοηθήσω τους άλλους, κάνοντάς τους ψυ­χανάλυση!

Και τους έκανες χειρότερα; (γελάμε)
Όχι ρε, μια χαρά! Τους βοήθησα. Είμαι πολύ εγωιστής για να δεχτώ μία τέτοια βοήθεια - λάθος μου μάλλον. Πάντα προ­σπαθούσα να βρω την άκρη μόνος μου…
Σε μία σχέση τα δίνεις όλα ή... (με διακόπτει)
Όχι, όχι, όλα, τα πάντα! Δεν κρατάω τίποτα για μένα. Όλα και ό,τι γίνει. Κι αν φάω τα μούτρα μου, ε και; Το έχω ξαναπάθει. Προσφέρω τα πάντα. Την καρδιά μου, το σώμα μου, τη ζωή μου, όλα. Όταν τελείωσα τη σχολή μου στη Νέα Υόρκη, είχα πολύ καλές προοπτικές για δουλειά. Κι όμως τα παράτησα όλα, για έναν έρωτα. Άλλαξα ήπειρο για έναν έρωτα.

Πόσο καιρό έχεις να ερωτευτείς πραγματικά;
Όχι πολύ...

Διαπιστώνω πάντως ότι είσαι πολύ εξοικειωμένος και συμ­βιβασμένος, αν θες, με την καταστροφή.
Ναι ρε συ, γιατί τι είναι η καταστροφή; Ένα μάθημα για να κάνεις το επόμενο βήμα! Αν δεν πιάσω πάτο, δεν μπορώ να πάω μπροστά και να προχωρήσω. Αυτή είναι η μαλακία μου! Αν ζω μία προβληματική ερωτική σχέση, θα τη φτάσω μέχρι το κόκκαλο, ώστε να ξεράσω από μέσα μου κάθε συναίσθημα για να φύγω μετά και να τελειώσει.

Τι λάθη κάνεις συνήθως σε μία σχέση;
Είμαι πολύ κτητικός, πολύ ζηλιάρης, εγωιστής. Πλέον όμως τα έχω καταπιέσει μέσα μου και τα κρύβω καλά. Πιτσιρικάς ήμουν έτσι και σήμερα παίζω έναν ρόλο, δείχνοντας ότι δεν είμαι κτητικός και δεν ζηλεύω, ενώ πεθαίνω μέσα μου. Τα σπάω όλα και μετά σηκώνω το τηλέφωνο ήρεμος και λέω «έλα αγάπη μου, όλα καλά!».

Είσαι άπιστος;
Όχι. Όταν αισθανόμουν ότι ήθελα να φύγω, ήταν πάντα εγκε­φαλικό. Οπότε με συνέπαιρνε κάτι άλλο κι έφευγα. Το σαρκι­κό δεν μου λέει κάτι. Όλα μου τα one night stands, κατέληγαν σε μόνιμες σχέσεις και μεγάλες σε διάρκεια. Τριών χρόνων και βάλε… Οπότε δεν έχω κάνει one night stands, μόνο first night fuck!

yupiii.gr

Related

showbiz 3541525196311100336

Follow us


item