News-Piper

Πλήθος κόσμου στο Κερατσίνι για τα αποκαλύπτηρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός πριν από ένα χρόνο, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στο...

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός πριν από ένα χρόνο, από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Εκεί σε λίγο θα ξεκινήσουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του δολοφονημένου μουσικού.
«Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα είδε τη δουλειά μου και με προσέγγισε ρωτώντας με αν θέλω να φιλοτεχνήσω κάτι για εκείνον. Μέσα από φωτογραφίες έφτιαξα ένα μνημείο σεβόμενος τον Παύλο, την οικογένειά του και τη μουσική του. Το μνημείο απεικονίζει τον Παύλο σαν μουσικό με το μικρόφωνο, σαν την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Επίσης από την πίσω μεριά του γλυπτού, είναι γραμμένοι κάποιοι στίχοι από ένα τραγούδι του που λέγεται Ζόρια και ήταν προφητικό. Σε αυτό σε κάποιο σημείο αναφέρεται: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα απο τον Περαία»σημείωσε ο Σχεδιαστής-γλύπτης Στάθης Αλεξόπουλος στην κάμερα του Star.
Για τις 16:00 έχει προγραμματιστεί καλλιτεχνική εκδήλωση και μετά πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στο Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.
Παράλληλα, σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του 34χρονου μουσικού στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης.
Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Παρίσι, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Λονδίνο, Μπέλφαστ, Δουβλίνο, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Ζάγκρεμπ).
Την Παρασκευή προγραμματίζεται αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00.
Οι δράσεις συνεχίζονται με αντιφασιστικό φεστιβάλ στο Πάρκο Σελεπετσάρι στο Κερατσίνι την Κυριακή, ενώ στις 27 και 28 του μηνός θα πραγματοποιηθεί στο Λόφο Κολωνού η 8η Αντιρατσιστική Γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό.

star.gr

Related

news 5763914602992500556

Follow us


item