Το ότι τον έχει φλερτάρει γνωστός άνδρας και… γλίτωσε το ξύλο, αποκαλύπτει ο Νίκος Βέρτης, απαντώντας για πρώτη φορά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι gay!

«Όταν ακούς κάτι που δεν ισχύει, το προσπερνάς. Τα πρώτα χρόνια με έλεγαν Τούρκο, μετά Αλβανό. Μετά είπαν ότι ο πατέρας μου είναι πολύ πλούσιος και εξαιτίας του έκανα καριέρα. Ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Πράγματα που δεν ισχύουν δεν με απασχολούν! Καταρχήν έχω μεγαλώσει στην Ολλανδία και μισώ τους ανθρώπους που ντρέπονται για τις ιδιαιτερότητές τους. Αν είσαι gay, δεν πρέπει να ντρέπεσαι να το πεις. Είχα παιδικούς φίλους gay, οι οποίοι δεν ντρέπονταν για αυτό. Αν ήμουν gay, λοιπόν, δεν θα ντρεπόμουν με τίποτε να το πω δημόσια», λέει σε συνέντευξή του ο 37χρονος τραγουδιστής, σχολιάζοντας όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί κατά καιρούς για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε στο ανδρικό φλερτ, ο Νίκος κάνει την αποκάλυψη: «δεν θα τσατιζόμουν. Εξαρτάται, βέβαια, και από τον τρόπο. Γνωστός άνθρωπος με φλέρταρε με χυδαιότητα και γλίτωσε το ξύλο στο δευτερόλεπτο, χωρίς όμως να νιώθω την ανάγκη να αποδείξω τι είμαι. Όσα λάθη και να έχω κάνει στη ζωή μου, η ηθική μου είναι πάντα ψηλά και μακάρι όλοι οι άντρες να φορούσαν τα παντελόνια που φοράω!».