News-Piper

Αθώος για φόνο εκ προμελέτης κρίθηκε ο Όσκαρ Πιστόριους

Το δικαστήριο της Πρετόρια έκρινε αθώο για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης τον Όσκαρ Πιστόριους, ωστόσο αναμένεται η απόφαση για το α...

α1.jpgΤο δικαστήριο της Πρετόρια έκρινε αθώο για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης τον Όσκαρ Πιστόριους, ωστόσο αναμένεται η απόφαση για το αν είναι ένοχος για φόνο εξ αμελείας.



Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα δήλωσε ότι η κατηγορούσα Αρχή δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε εκ προμελέτης την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. 
α2.jpg
«Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο», είπε διαβάζοντας την ετυμηγορία η Μασίπα.
α3.jpg
Για ακόμα μια φορά, ο Παραολυμπιονίκης άκουγε με δάκρυα στα μάτια την ετυμηγορία του, ενώ   η δικαστής έκρινε ότι ορισμένες μαρτυρίες των γειτόνων του ζευγαριού ήταν αναξιόπιστες.
α4.jpg
«Η μαρτυρία αυτής της Μισέλ Μπέργκερ και του συζύγου της επικρίθηκε δεν είναι αξιόπιστη κατά την κρίση μου. Πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
α5.jpg
 Ωστόσο, η ίδια αιτιολόγησε αυτή την άποψή της (για τις αναξιόπιστες μαρτυρίες) λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, δεν κατόρθωσαν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που γνώριζαν προσωπικά... και σε αυτό που άκουσαν να λέγεται από άλλους ή από τα ΜΜΕ».
α6.jpg
Σε ότι αφορά την προβολή της υπόθεσης από τα ΜΜΕ ανέφερε: «Η συγκεκριμένη  υπόθεση προβλήθηκε πάρα πολύ από τα ΜΜΕ και το γεγονός ότι έγινε θέμα συζήτησης σε πολλά σπίτια, δεν βοήθησε επίσης».
α7.jpg
Τέλος, σε ότι αφορά τις περίπλοκες περιγραφές για την σχέση του ζευγαριού αν ήταν ανταγωνιστική ή ειδυλλιακή  υπογράμμισε: «Ούτε τα στοιχεία υπέρ μίας ειδυλλιακής ερωτικής σχέσης, ούτε τα στοιχεία υπέρ μίας τεταμένης σχέσης δεν μπόρεσαν  να βοηθήσουν αυτό δικαστήριο να δημιουργήσει πεποίθηση για το αν ο κατηγορούμενος είχε την πρόθεση να σκοτώσει το θύμα του».
α8.jpg

.star.gr

Related

sport 6810004621843333260

Follow us


item