News-Piper

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΤΑ είναι τα επικίνδυνα σχολικά είδη!

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα καταστήματα με σχολικά είδη έχουν γεμίσει τα ράφια του...

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα καταστήματα με σχολικά είδη έχουν γεμίσει τα ράφια τους!

Όμως σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών κάποια από αυτά είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών και σε ανακοίνωσή του, προειδοποιεί τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Δυστυχώς, τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από παιδιά και ενώ πολλά μοιάζουν με παιχνίδια, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη νομοθεσία για τα παιχνίδια, αλλά σε εκείνη για τη γενική ασφάλεια προϊόντων, για ενήλικες. Είναι σημαντικό να μην αγοράζουμε σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια».
ΔΕΙΤΕ που πρέπει να δείχνουν οι γονείς μεγάλη προσοχή:
Στυλό που ανάβουν, τα οποία περιέχουν λαμπτήρα και μπαταρία, που μπορεί να καταπιεί το παιδί.
Προϊόντα με διάφορα αρώματα, τα οποία παράγονται από αμφίβολης ασφάλειας χημικά, τα οποία εισπνέει το παιδί.
Είδη που μπορούν να κρεμαστούν στον λαιμό του παιδιού με κορδόνια και μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα.
Στυλό, που μέσα τους «κολυμπούν» διάφορα καρτούν, ψαράκια κ.λπ., τα οποία περιέχουν υγρά αγνώστου προελεύσεως και συνεπειών, εάν το παιδί καταπιεί το υγρό.
Γόμες, που μοιάζουν με φράουλες, οι οποίες απαγορεύεται να κυκλοφορούν, γιατί είναι επικίνδυνες απομιμήσεις.
Συχνά αποσύρονται από την κυκλοφορία σχολικά είδη που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και τα προϊόντα αυτά καταγράφονται στο σύστημα RAPEX.
«Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε συχνά το σύστημα αυτό, για να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που αποσύρονται, ώστε να προστατεύουμε τα παιδιά μας», λέει το ΚΕΠΚΑ.

Related

news 378353349123309182

Follow us


item