News-Piper

Το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» ήταν η... βίλα των οργίων!

Η σειρά που συντρόφεψε τα χρόνια της αθωότητας πολλών παιδιών, «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», αποδεικνύεται προϊόν κάθε άλλο παρά αθώας έμπ...

Η σειρά που συντρόφεψε τα χρόνια της αθωότητας πολλών παιδιών, «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», αποδεικνύεται προϊόν κάθε άλλο παρά αθώας έμπνευσης. Σαράντα χρόνια από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της αποκαλύπτεται ότι η χειρόγραφη αυτοβιογραφία της συγγραφέως Λόρα Ινγκαλς Γουάιλντερ, που χρησίμευσε ως βάση για μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές σειρές του 20ού αιώνα, ήταν μάλλον ακατάλληλη για ανηλίκους.

Στα απομνημονεύματά της η Αμερικανίδα συγγραφέας περιέγραφε σοκαριστικές σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, ερωτικά τρίγωνα, αλλά και στιγμές ακραίας συμπεριφοράς υπό την επήρεια αλκοόλ, που «κόπηκαν» κατά τη μεταφορά του βιβλίου στη μικρή οθόνη. Παίρνοντας προφανώς ως δεδομένο ότι έχουν ενηλικιωθεί πια οι εκατομμύρια πιστοί τηλεθεατές του «Μικρού σπιτιού στο λιβάδι», οι υπεύθυνοι του τυπογραφείου South Dakota State Historical Society Press αποφάσισαν να εκδώσουν μέσα στο φθινόπωρο το αυθεντικό χειρόγραφο χωρίς λογοκρισία.
Αν και οι τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει ορισμένες «ωμές» σκηνές στη μικρή οθόνη, όπως η συμμετοχή της Λόρα και της αδερφής της Μέρι στον τεμαχισμό του γουρουνιού της οικογένειας και τη χρήση της ουροδόχου κύστης του σαν μπάλα ποδοσφαίρου στην αυλή του σπιτιού, αυτήν τη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιο σοκαριστικές εικόνες. Η Γουάιλντερ περιγράφει μεταξύ άλλων μία σκηνή από τα παιδικά της χρόνια στο χωριό Μπερ Οακ στην Αϊόβα, όπου ένας γείτονας είχε λούσει με κηροζίνη την κρεβατοκάμαρά του, της είχε βάλει φωτιά και είχε αρπάξει τη σύζυγό του από τα μαλλιά και την έσερνε γύρω από τις φλόγες έχοντας καταναλώσει πρώτα πολλά ποτήρια ουίσκι.

Σύμφωνα με την εκδότρια της Γουάιλντερ, Πάμελα Σμιθ Χιλ, στο βιβλίο έχουν διατηρηθεί όλα τα ορθογραφικά λάθη και οι ιδιωματισμοί της συγγραφέως, αλλά έχουν προστεθεί αρκετές επεξηγήσεις. «Οσοι διαβάσουν το "Pioneer Girl" θα αποκτήσουν καλύτερη άποψη του πώς ζούσε η ιστορική οικογένεια Ινγκαλς, ποιες ήταν οι σχέσεις μεταξύ της και πώς βίωνε τις συνθήκες στην αμερικανική Δύση» δήλωσε η Χιλ, η οποία θέλησε να κρατήσει -για προφανείς λόγους- ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τα ερωτικά σκάνδαλα που αποκαλύπτονται στο βιβλίο.


espresso

Related

hollywood 588946318005605794

Follow us


item