News-Piper

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη φυλακή ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος της Χρυσής Αυγής

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των ανακριτριών Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο χαρακτηρίζει την δίωξή του πολιτική και υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανακριτριών αν τον άφηναν ελεύθερο θα συνέχιζε την εγκληματική του δραστηριότητα καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ, και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε  την εγκληματική της δράση
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σύντομο απολογητικό του υπόμνημα ο βουλευτής υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.


STAR.GR

Related

news 3765424618085323491

Follow us


item