News-Piper

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Λίγοι έχουν καταλάβει σε πόσο κακή κατάσταση είναι ο ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τα τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, αναφέρθηκε στο...

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τα τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, αναφέρθηκε στο θέμα των εισιτήριων, ενώ παράλληλα σχολίασε τις φήμες για Σαββίδη, Ανδρέου.


Αρχικά, ο πρόεδρος της ΚΑΕ είπε: «Μια αναφορά σε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Κάθε χρόνο γίνεται προγραμματισμός βάσει πιθανόν εισόδων και εξόδων, όπως και με τις υποχρεώσεις των παλιών ετών που είναι όλες διακανονισμένες. Υπολογίζοντας τα έσοδα ένα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα εμπορικά παιχνίδια. Για εμάς τα εμπορικά παιχνίδια είναι Άρης και Ολυμπιακός. Υπολογίζονται επίσης και οι συμφωνίες με τους χορηγούς. Πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις με το δημόσιο γιατί προέρχονται από το 2004, 2005 κλπ. και πρέπει να πληρωθεί το χρέος. Δυστυχώς, παίζοντας με Ολυμπιακό κεκλεισμένων των θυρών χάθηκαν πολλά έσοδα και έχουμε μια αναμονή με την βασική χορηγία, που δημιουργεί θέματα. Έχουμε μπροστά μας τέλος Φεβρουαρίου. Πως θα τα καταφέρουμε, χάνοντας τα έσοδα με Ολυμπιακό; Πλέον, για το επόμενο παιχνίδι πρέπει να πουλήσουμε 5.000 εισιτήρια για να καλύψουμε τα έξοδα, διότι τα έσοδα για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό χάθηκαν, ενώ ήταν υπολογισμένα. Είμαστε τρίτη χρονιά στο άρθρο 99. Λίγες ομάδες το έχουν καταφέρει, ειδικά αν δεν έχουν ιδιοκτήτη. Γνωρίζοντας τι μας περιμένει είχαμε μια λύση, να πουλήσουμε παίκτες. Πουλώντας παίκτες θα λυνόταν κάθε πρόβλημα και αν έρχονταν και τα έσοδα της χορηγίας θα ήμασταν μια χαρά. Δεν το κάναμε από σεβασμό στον κόσμο, αλλά και στο προπονητικό τιμ, οι οποίοι κάνουν πολύ καλή δουλειά σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία ώστε να μαζευτούν τα απαιτούμενα εισιτήρια: «Όλοι ξέρουμε πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Αυτή είναι ανάγκη και εγώ αυτό παρουσιάζω, δεν κάνω κάτι άλλο».
Για τη χορηγία: «Έχει δύο σκέλη η χορηγία. Έχουμε εισπράξει την πρώτη και περιμένουμε την καινούργια, απλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ταμιακή δυσκολία για να την εισπράξουμε. Το τι έχει γίνει δεν έχει σημασία. Έχουμε μπροστά μας ένα θέμα και πρέπει να το καλύψουμε. Πλέον, έχουμε και το ίντερνετ που βοηθάει ώστε οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο να πάρουν εισιτήρια των 10 ευρώ».
Για το εναλλακτικό πλάνο: «Υπάρχει, αλλά γιατί να το λέμε; Έχουμε ένα πλάνο και θέλουμε να πετύχει. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν στραβώσει το αρχικό πλάνο. Έχουμε απορρίψει τη λύση πωλήσεων παικτών και έχω εξηγήσει το γιατί. Σεβόμαστε κατόχους διαρκείας, φιλάθλους και προπονητικό τιμ. Τα οικονομικά μεγέθη θα ήταν δυνατά να καλύψουν τα έσοδα που δεν μπήκαν από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι ομάδες που προσέγγισαν τους παίκτες ήταν σε καλή κατάσταση οικονομικά».
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση: «Χάσαμε 50.000 ευρώ από το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής είναι μεγάλο ποσό αυτό. Δεν έχουμε παίκτη με τέτοιο συμβόλαιο, δεν έχουμε ομάδα με 10 εκ. μπάτζετ να πεις πως καλύπτεται το  ποσό αυτό».
Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει λύση. Στο ματς με τον Άρη η Αστυνομία ήταν αυτή που έπρεπε. Πρέπει να υπάρξει συνείδηση και από την κοινωνία ώστε να απομονώσει αυτούς που κάνουν επεισόδια».
Αναφορικά με το ενδιαφέρον των Σαββίδη, Ανδρέου: «Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις δεν υπήρχαν ποτέ. Εμείς κάναμε άνοιγμα μετοχικού κεφαλαίου γιατί ήμασταν αναγκασμένοι από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε διαπραγμάτευση με κανέναν. Υπήρχαν φήμες για ενδιαφέρον, αλλά έμειναν φήμες».
Για τους λόγους που ο πρόεδρος της ΚΑΕ έκανε έκκληση στον κόσμο: «Δυστυχώς είναι υποχρεώσεις παλιές προς το Δημόσιο και εμείς θέλουμε από την πρώτη μέρα να είμαστε τυπικοί. Ο κόσμος ξέρει τι χρέη έχει ο ΠΑΟΚ και έχει μια λογική που μπορεί να καταλάβει τι θα γίνει μετά»
Για τα ελάχιστα διαρκείας, αλλά και μεμονωμένα εισιτήρια: «Λίγοι έχουν καταλάβει σε πόσο κακή κατάσταση είναι η ομάδα οικονομικά. Δυστυχώς καλούμαστε να πληρώσουμε παλιές αμαρτίες. Δυστυχώς σε κάθε κουβέντα οικονομική υπήρχε και η ερώτηση για τον ποιον παίκτη θα πάρουμε. Άρα, καταλαβαίνουμε πως λίγοι ξέρουν πραγματικά».
Για το Eurocup: «Οικονομικά δεν συνέφερε με τόσα εισιτήρια και λόγω εσόδων από τη διοργανώτρια αρχή. Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ, όμως, από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα οφείλουν να συμμετέχουν. Μπορεί να είμαστε και τελευταία στα εισιτήρια και αν δείτε τον όμιλο οι 3 ομάδες που πέρασαν συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Ήταν σωστή η απόφαση μας να παίξουμε στο Eurocup διότι μέσω αυτού καταφέραμε να προσελκύσουμε και παίκτες να έρθουν να παίξουν για εμάς. Το καλοκαίρι ήμουν κατά γιατί σκεφτόμουν λογιστικά και πίστευα πως στο τέλος της ημέρας θα ήταν κακό για εμάς οικονομικά. Η «ζημιά» ήταν ανάλογη εκείνης κόντρα στον Ολυμπιακό».
Για το αν μπορεί να υπάρξει βοήθεια από τον Ερασιτέχνη: «Εμείς είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Ο Ερασιτέχνης βοηθάει όσο μπορεί την ΚΑΕ».
Για το θέμα της ΔΕΗ: «Αυτό είναι θέμα του ερασιτέχνη, εμείς δεν ασχολούμαστε. Πρέπει όμως όσα έξοδα γίνονται στο γήπεδο να λογίζονται ως έξοδα του γηπέδου και να πληρώνονται στην ώρα τους».


 gazzetta.gr 

Related

sport 280046700067537379

Follow us


item