News-Piper

Παιχνίδι της μοίρας: από τη νόσο των καπνιστών πέθανε ο «άνδρας του Marlboro»!

Μπορεί στις ταινίες το όνομα του Έρικ Λόουσον να μην ήταν από τα «μεγάλα», όμως, το γνωρίζει ο κόσμος όλος από την διαφημιστική καμπάνια τ...

marlboro.jpgΜπορεί στις ταινίες το όνομα του Έρικ Λόουσον να μην ήταν από τα «μεγάλα», όμως, το γνωρίζει ο κόσμος όλος από την διαφημιστική καμπάνια του Marlboro: ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών, από τη νόσο των καπνιστών!

Ο Λόουσον πέθανε στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, ο θάνατός του έγινε θέμα παγκοσμίως μόλις σήμερα, μετά την αποκάλυψη της συζύγου του πως «έφυγε» από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια η οποία οφειλόταν στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια -γνωστή και ως νόσο των καπνιστών- από την οποία υπέφερε.
Μετά από το «πέρασμά» του σε αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές, όπως τα «Baretta» και «The Streets of San Francisco», ο Λόουσον έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο καουμπόι με το τσιγάρο στο στόμα στις καταχωρήσεις της Marlboro από το 1978 έως το 1981, ενώ τον είδαμε και σε επιτυχίες όπως τα «Οι Άγγελοι Του Τσάρλι», «Δυναστεία» και «Baywatch».
Όντας καπνιστής από τα 14 του και με αδρά χαρακτηριστικάπου αντιπροσώπευαν τον άνδρα - πρότυπο της Αμερικής, ο ηθοποιός ήταν το «κελεπούρι» της καπνοβιομηχανίας. Ωστόσο, εθισμένος στο κάπνισμα, δεν μπόρεσε να το κόψει παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά: «ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει», είπε η γυναίκα του.
Σύμπτωση ή παιχνίδι της μοίρας;
Από ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα πέθαναν και οι άλλοι δύο ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον καουμπόι της Marlboro: ο Ντέιβιντ Μίλαρ από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν από καρκίνο του πνεύμονα το 1995!
star.gr

Related

hollywood 2142322708389249266

Follow us


item