News-Piper

Κώστας Βούτσας: Ζητώ συγγνώμη από τα νέα παιδιά γιατί...

Δεν το πιστεύεις ότι σε αυτή την ηλικία εκπέμπει τόση ζωντάνια. Χείμαρρος! Μιλάει ασταμάτητα και δεν φλυαρεί. Δείχνει ενημερωμένος, έχε...


Δεν το πιστεύεις ότι σε αυτή την ηλικία εκπέμπει τόση ζωντάνια. Χείμαρρος! Μιλάει ασταμάτητα και δεν φλυαρεί. Δείχνει ενημερωμένος, έχει άποψη και όρεξη για δουλειά και ζωή. Ο Κώστας Βουτσάς συνεχίζει ύστερα από 65 χρόνια καριέρας να χαρίζει γέλιο, να είναι ενεργός και να εκπλήσσει ευχάριστα τον θεατή αλλά και τον συνομιλητή του. Αφορμή για την κουβέντα μας στάθηκε η συμμετοχή του στη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω». Ηταν μόνο η αρχή...  

Τι σημαίνει για εσάς να πρωταγωνιστείτε σε ελληνική σειρά σε μια περίοδο όπου το είδος είναι σχεδόν υπό εξαφάνιση;
«Είναι έκπληξη. Ο κόσμος έχει στραφεί στα τούρκικα. Αλλά θα περάσει κι αυτό, όπως πέρασαν και τα βραζιλιάνικα και τόσα άλλα».

Για τον καταιγισμό από τούρκικα σίριαλ φταίει ο κόσμος ή τα κανάλια;
«Ο επιχειρηματίας δικαιολογείται να κάνει ό,τι θέλει. Από τη στιγμή που τον συμφέρει αυτό, κάνει αυτό. Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κάποιος. Δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού, ούτε δάσκαλος, κάνει ό,τι τον συμφέρει».

Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι απλήρωτοι; Πώς αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο να μην πληρωθείτε;
«Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν νομίζω να κάνουν τέτοιο πράγμα. Δεν πιστεύω ότι η εταιρεία παραγωγής Ανωση θα κάνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς, είναι φθηνά τα τούρκικα και βολεύονται τα κανάλια. Η τηλεόραση έχει ένα όπλο: το τηλεκοντρόλ. Χάνεις την ώρα σου με αυτές τις σειρές. Μια-δυο φορές που έκατσα να δω διεπίστωσα ότι όλοι και όλα είναι τα ίδια: οι άνδρες, οι γυναίκες, τα ρούχα, οι συμπεριφορές. Είναι μόδα και θα περάσει. Τα ελληνικά σίριαλ τα θέλει ο κόσμος γιατί καταγράφουν την καθημερινότητα, τα προβλήματα της κοινωνίας. Ετσι είναι και η δική μας σειρά που θα βγει σε λίγο στον αέρα. Είναι άνθρωποι που καταστράφηκαν από την κρίση, τα έχασαν όλα, χρωστάνε παντού και βρίσκουν καταφύγιο σε ένα κάμπινγκ στη Ραφήνα. Μαζεύεται εκεί η ομάδα που αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία και προσπαθούν να επιβιώσουν. Νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά. Γυρίσαμε ήδη 13 επεισόδια. Στην Ισπανία η σειρά λέγεται "Με τον κώλο στον αέρα". Θα μας έβαζαν πρόστιμο στην Ελλάδα αν το λέγαμε έτσι... Πιστεύω ότι θα αρέσει στον κόσμο. Και η σκηνοθεσία και το σενάριο αλλά και οι ηθοποιοί είμαστε ένας κι ένας, και φυσικά... νεότατοι!».

Εχοντας πίσω σας 65 χρόνια καριέρας, έχετε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο, κύριε Βουτσά;
«Οχι βέβαια. Η πτώση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις. Βέβαια αυτό που γίνεται με το να μην πληρώνουν τους ηθοποιούς είναι τραγικό. Παλιότερα γεμίζαμε λεφτά και επιτυχίες. Σήμερα ο κλάδος μας υποφέρει. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Είμαι πρόεδρος τους εισπρακτικού φορέα στον Διόνυσο. Τηλεφώνησε μια φορά ένας ηθοποιός και ρώτησε αν του οφείλονταν κάποια χρήματα. Οταν η ταμίας τού είπε ότι είχε εννέα ευρώ, εκείνος απάντησε πως θα περνούσε να τα πάρει για να βάλει βενζίνη. Καταλάβατε πού φτάσαμε;».

Τι είναι αυτό που σας κρατάει τόσο ζωντανό και κάνετε και θέατρο και τηλεόραση και πολλά άλλα πράγματα;
«Εχω διάθεση, έχω κέφι και μια θεωρία: το 80% της επιτυχίας ενός ηθοποιού είναι να εμφανίζεται. Αν δεν εμφανίζεται ένας καλλιτέχνης τον ξεχνάει ο κόσμος. Εγώ αυτό το έχω ως φιλοσοφία μου. Εμφανίζομαι αλλά προσπαθώ να μη λέω βλακείες και να συμβαδίζω με τις ανάγκες του κοινού».

Τι θα λέγατε λοιπόν τώρα για την κρίση;
«Οτι πρέπει να γίνει επανάσταση. Πολλοί λένε "κουράγιο". Τι κουράγιο; Επανάσταση! Μας κυβερνούν υπάλληλοι της Μέρκελ. Προχθές μάλιστα στεναχωρήθηκα με αυτό που συνέβη στο Συνέδριο του ΠαΣοΚ. Φώναζαν στον Γιώργο Παπανδρέου "Να τος, να τος ο πρωθυπουργός"!».

Εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε τον κ. Παπανδρέου;
«Δεν θα του μιλούσα καθόλου, θα έφευγα. Αν πήγαινε να με χαιρετήσει θα γυρνούσα την πλάτη μου και θα έφευγα. Να τον γιαουρτώσω δεν γίνεται. Αυτά τα κάνουν ανώνυμοι. Εφερε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση, συνέβησαν πράγματα που θα πρέπει να τα σκεφτεί σοβαρά ο Ελληνας».

Για όλα φταίει ο Παπανδρέου;
«Οχι βέβαια. Οι πολιτικοί φυσικά έχουν ευθύνη, αλλά φταίμε κι εμείς που γίναμε ξαφνικά πάμπλουτοι. Δάνεια, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, σεξοδάνεια... Κάναμε το κορόιδο, μας ενδιέφερε μόνο πώς θα περάσουμε καλά».

Εσείς τα κάνετε αυτά;
«Φυσικά. Πώς δεν τα έκανα; Ζητώ "συγγνώμη" από τα νέα παιδιά γιατί εγώ είμαι η αιτία που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η δική μου γενιά και η παρακάτω είμαστε η αιτία που καταντήσαμε έτσι. Οι κόρες μου και ο γιος που μεγάλωσα είναι όλοι στο εξωτερικό. Τα νέα παιδιά φεύγουν έξω για να σωθούν. Θα σας πω το εξής: Πήγαν κάποιοι φίλοι στη Βουλγαρία, έφαγαν, ήπιαν και έδωσαν 5 ευρώ. Δεν φταίμε εμείς; Εχουμε μεγάλη διαφθορά. Είμαστε το πιο διεφθαρμένο κράτος του κόσμου. Υπάλληλοι που παίρνουν 1.000 ευρώ τον μήνα έχουν βίλες. Οπου και να πας πληρώνεις για να εξυπηρετηθείς. Σου έλεγαν οι πολιτικοί "ψήφισέ μας για να σε διορίσω". Αν είναι δυνατόν να έχουμε τόσους δημοσίους υπαλλήλους... Πέσαμε στον ορυμαγδό της ευδαιμονίας. Πριν από χρόνια θυμάμαι ότι η Αθήνα γύρω στις 1.30 ήταν άδεια. Στις 5.30 τα ξημερώματα γέμιζαν οι δρόμοι απ' όλους όσοι έβγαιναν από τα μπουζούκια. Δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις».

Τι περιμένετε ύστερα από αυτό που συμβαίνει;
«Τι να σας πω; Αυτό είναι σενάριο, δεν ξέρω. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα, είναι δώρο, προικισμένη. Εχουμε τα πάντα, είμαστε η χώρα της ομορφιάς αλλά είμαστε αδηφάγοι».

Η νέα σειρά του Mega «Με τα παντελόνια κάτω» θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μάριος Αθανασίου, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Φωτεινή Τσακίρη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αριέττα Μουτούση, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Καρρά, Μαρία Κωνσταντάκη, Γιάννης Στεφόπουλος, Πηνελόπη Πλάκα και ο Κώστας Βουτσάς. Διασκευή σεναρίου: Βασίλης Σπηλιόπουλος και Αγγελος Χασάπογλου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος. Εκτέλεση παραγωγής: Ανωση.     

Το πώς και το γιατί της ελληνοτουρκικής καμπάνιας
Μιλώντας στο «Βήμα» ο υπεύθυνος προώθησης του προγράμματος Σπύρος Κριμπάλης εξήγησε πώς γεννήθηκε η ιδέα για τα επιτυχημένα τρέιλερ των νέων σειρών του Mega:«"Ελεος πια με τα τούρκικα σίριαλ!", μας λένε, "βάλτε και κανένα ελληνικό!". Από αυτό το παράπονο γεννήθηκε η ιδέα της ελληνοτουρκικής καμπάνιας. Η επιστροφή των ελληνικών κωμικών σειρών, κάτι που μόνο το Mega μπορεί να υποστηρίξει, ήταν για εμάς μια μοναδική ευκαιρία να δείξουμε στους τηλεθεατές ότι πήραμε το μήνυμα και να απαντήσουμε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Σε ένα "brainstorming" της δημιουργικής ομάδας του Mega, που αποτελείται από σκηνοθέτες και κειμενογράφους του τμήματος τρέιλερ, έπεσε η ιδέα να βάλουμε τους ηθοποιούς μας να μιλάνε τούρκικα μέχρι που το "αόρατο χέρι" των τηλεθεατών τους "αναγκάζει" να μιλήσουν πάλι ελληνικά. Στη συνέχεια γράφτηκαν τα σενάρια των σποτ σε συνεργασία με τους σεναριογράφους των συγκεκριμένων σειρών (Ρένα Ρίγγα, Αγγελο Χασάπογλου, Λάμπρο Φισφή) και μεταφράστηκαν στα τούρκικα. Η υλοποίηση έγινε από τους σκηνοθέτες Πιέρρο Ανδρακάκο (Πίσω Στο Σπίτι), Στάθη Σαλβάνο (Με τα παντελόνια κάτω) και Δημήτρη Πλατανιά (Κάψε το Σενάριο) με εντατικό "κοουτσάρισμα" των ηθοποιών από δασκάλα τουρκικών την ώρα των γυρισμάτων. Η συμμετοχή όλων των συντελεστών ήταν από την αρχή ως το τέλος ενθουσιώδης και φυσικά την ώρα της εκμάθησης τουρκικών από τους ηθοποιούς έπεσε τρελό γέλιο».
 
To Βήμα

Related

showbiz 945516437688826744

Follow us


item