News-Piper

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τα "Κόκκινα Φανάρια"

Τα "Κόκκινα Φανάρια", η γνωστή δραματική ταινία του Αλέκου Γαλανού παίρνει σάρκα και οστά και ανεβαίνει στο σανίδι του θεάτρο...


Τα "Κόκκινα Φανάρια", η γνωστή δραματική ταινία του Αλέκου Γαλανού παίρνει σάρκα και οστά και ανεβαίνει στο σανίδι του θεάτρου Rex στη σύγχρονη εκδοχή της, σε μία αποκαλυπτική παράσταση ακατάλληλη για ανηλίκους.

Στα δωμάτια του οίκου ανοχής της Μαντάμ Παρή, ζουν πέντε γυναίκες, και η καθεμιά βιώνει τη δική της προσωπική ιστορία. Αδιέξοδοι έρωτες, μυστικά και πάθη ξεσκεπάζονται οριστικά όταν ο νόμος θα κλείσει τα «σπίτια» και θα αδειάσει τον περιβόητο δρόμο της Τρούμπας.
Η διασκευή του έργου για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έχει στηριχτεί τόσο στο θεατρικό έργο, στην κινηματογραφική ταινία και στο μιούζικαλ αλλά και σε άλλες πηγές σχετικά με την ιστορία της Τρούμπας και τη ζωή στους οίκους ανοχής, καθώς και σε μαρτυρίες των ίδιων των ιερόδουλων που έζησαν εκεί.

Στην παράσταση που έκανε πρεμιέρα χτες πρωταγωνιστούν 
οι Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσιου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστης Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης και Νίκος Ψαρράς.

Το “παρών” στην πρεμιέρα έδωσαν μεταξύ άλλων η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Μαρία Σολωμού, η Νίκα Λοτσάρη, ο Ηλίας Βρεττός, η Πάολα, η Κατερίνα Στικούδη και πολλοί ακόμη.

Related

art 6109452174541644123

Follow us


item