News-Piper

Στο "σφυρί" το αμάξι που δώρισε ο Ωνάσης στον Κόκοτα

Πίσω στη δεκαετία του '70, ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε κάνει δώρο μια Lamborghini Miura στον Σταμάτη Κόκοτα. Σήμερα, το αυτοκίνητο α...



Πίσω στη δεκαετία του '70, ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε κάνει δώρο μια Lamborghini Miura στον Σταμάτη Κόκοτα. Σήμερα, το αυτοκίνητο αυτό πωλείται.
Το αυτοκίνητο είχε μια μηχανική βλάβη μέσα στη δεκαετία του ΄70 και έμεινε παρκαρισμένο από τότε στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου Χίλτον μέχρι και το 2003, τότε που το ξενοδοχείο έκλεισε, ώστε να ανακαινιστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Το αυτοκίνητο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα άλλο γκαράζ και έκτοτε βρίσκεται παρκαρισμένο εκεί. Να σημειωθεί πως δίπλα του ήταν παρκαρισμένη μια επίσης σπάνια Mercedes Benz 300SL Gullwing, η οποία ωστόσο πουλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο σε πλειστηριασμό στο San Francisco.
Τι γίνεται με τον κινητήρα της εν λόγω Lamborghini Miura όμως; Αυτός κατέβηκε από το ατοκίνητο και στάλθηκε στα κεντρικά της Lamborghini στη Sant’Αgata, ώστε να ανακατασκευαστεί. Ο Κόκοτας όμως δεν έδειξε ενδιαφέρον για τον κινητήρα, αφού αγόρασε άλλο supercar και έτσι η Lamborghini τον τοποθέτησε στον μουσείο της.

Related

lifestyle 3478186273976883864

Follow us


item