News-Piper

Δάκης: Η ζωή μου στο σκοτάδι

Ο Δάκης εξομολογείται στην «Espresso» τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό και ειδικά αυτό που έχει να κάνει με...

Ο Δάκης εξομολογείται στην «Espresso» τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό και ειδικά αυτό που έχει να κάνει με την ακτινοβολία την οποία εκπέμπουν τα έντονα φώτα...
Ο δημοφιλής τραγουδιστής (ο οποίος πλέον μένει μόνιμα στην Κύπρο και πριν από λίγο καιρό κέρδισε τη δεύτερη θέση στο κυπριακό σόου «Dancing») μιλάει για πρώτη φορά για τις δραματικές στιγμές που έζησε μέχρι οι γιατροί να ανακαλύψουν τα αίτια της πάθησής του, η οποία δημιουργείται από τα φώτα τύπου λέιζερ στα οποία ήταν εκτεθειμένος τόσα χρόνια λόγω της δουλειάς του... 

Το χαμόγελο δεν λείπει από τα χείλη του «τζέντλεμαν του ελληνικού τραγουδιού», όπως αποκαλούν τον Δάκη οι συνάδελφοί του, ακόμη κι όταν εκείνος αφηγείται πόσα δύσκολα πέρασε τα τελευταία χρόνια με δύο σοβαρά προβλήματα υγείας που του παρουσιάστηκαν. Αρχικά αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με τη μέση του, το οποίο τον ανάγκασε να μείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι για καιρό, μέχρι που χειρουργήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και το ξεπέρασε. Το πρόβλημα όμως που ακολούθησε ήταν για τον τραγουδιστή το χειρότερο, με την έννοια ότι πέρασε πολύ δύσκολα μέχρι να βρεθεί από τι πάσχει. «Τραγουδούσα σε ένα κέντρο στα βόρεια προάστια της Αθήνας και ξαφνικά πριν ολοκληρώσω τη φράση από το γνωστό ντουέτο μου, το “Μίλα μου”, πέφτω ξερός... στην πίστα. Μάλιστα, με την πτώση έσπασε και το κόκαλο που βρίσκεται στο μάγουλο, ακριβώς κάτω από το μάτι. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα από ό,τι συνέβη. Οταν άνοιξα τα μάτια μου ήμουνα στο νοσοκομείο. Αν είναι να πεθαίνεις έτσι, είναι πολύ ωραία» μας λέει γελώντας.

Ο Δάκης έμεινε δεκαπέντε μέρες στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις μέχρι να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που του δημιούργησε το πρόβλημα. 

«Οι γιατροί στην αρχή ψάχνανε να δουν αν αυτό που έπ
παθα είναι εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο και μέχρι να το ανακαλύψουν πέρασα τα πάνδεινα. Τελικά, πρόκειται για ένα κύτταρο του εγκεφάλου που είχε επηρεαστεί από τα φώτα-λέιζερ... Οπως μου είπαν οι γιατροί, αυτό το παθαίνουν συνήθως οι νέοι που συχνάζουν σε χώρους όπου υπάρχουν φώτα λέιζερ, όπως ήταν παλιά οι ντίσκο, αλλά κι εκείνοι που κάθονται πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Η πλάκα είναι ότι ο γιατρός μου συνέστησε να μην πηγαίνω σε ντίσκο και γέλασα πολύ... Του λέω: “Ποιες ντίσκο, γιατρέ;”»

Υστερα από θεραπεία ενός χρόνου, ο τραγουδιστής βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να λέει πως «όλα πηγαίνουν καλά», αρκεί βέβαια να τηρεί τις συμβουλές που του έχει δώσει ο γιατρός του. 

«Ολα τα εγκεφαλογραφήματα δείχνουν πως το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί, αλλά χρειάζεται προσοχή. Κι αυτό γιατί δεν κάνει να είμαι στον ήλιο για πολλή ώρα, αλλά και σε φώτα που αναβοσβήνουν, ούτε να κοιτάζω τους προβολείς κατάματα. Επίσης, δεν κάνει να οδηγώ σε δρόμο που έχει αριστερά και δεξιά δέντρα γιατί μπαινοβγαίνει το φως σαν φωτορυθμικό. Αν τύχει κάτι τέτοιο, πρέπει οπωσδήποτε να φοράω σκούρα γυαλιά».

Συζητώντας για τα επαγγελματικά του, μας εξήγησε ότι «δεν κάνει ποτέ σχέδια και δεν κυνηγάει τα πράγματα». Από την άλλη όμως μας εξηγεί πως έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική showbiz και γι’ αυτό δεν περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνό του για δουλειές, ειδικά από ανθρώπους που κινούν σήμερα τα νήματα στο ελληνικό τραγούδι… «Είναι γνωστό πως “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στο εξωτερικό. Πριν από καιρό ο θρυλικός Τόνι Μπένετ -αν και ογδοντάχρονος- συνεργάστηκε με τη Lady Gaga, ενώ εδώ ο καλλιτέχνης άμα μεγαλώσει, είναι για… πέταμα. Θα σας πω ένα παράδειγμα που συνέβη σε μένα: όταν ο Μίμης Πλέσσας έδωσε τη μεγάλη σ
υναυλία του στο “Παλλάς” θέλησε να εμφανιστώ κι εγώ σε αυτή, γιατί -όπως ξέρετε- έχουμε συνεργαστεί κάνοντας μεγάλες επιτυχίες, όπως το “Τόσα καλοκαίρια”, αλλά και ξένα τραγούδια. Δυστυχώς, όμως, κάποια γραμματέας από την παραγωγή τον ενημέρωσε ότι “ο Δάκης δεν είναι στη λίστα” και έτσι έμεινα εκτός. Αλλά δεν είμαι απογοητευμένος, ξέρω τα παιχνίδια που παίζονται και το βασικότερο: έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια». 

Πριν από δύο χρόνια ο Δάκης έδωσε μία συναυλία στο «Bελλίδειο» στη Θεσσαλονίκη και, κυριολεκτικά, αποθεώθηκε. Το πλούσιο ρεπερτόριό του (όπως είναι τα πολυαγαπημένα κομμάτια «Τόσα καλοκαίρια», «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», «Αυτό το καλοκαίρι», «Κι όλο ψάχνω να σε βρω», «Μίλα μου», «Παλιέ μου φίλε», «Tu veux ou tu veux pas», «Η γαλαρία», «Πάρε ένα κοχύλι από το Αιγαίο», «Αλαλούμ», «Θωρακισμένη Μερσεντές» κ.ά.) συγκινεί πάντα το κοινό, όχι μόνο τους παλιότερους που έχουν ζήσει από κοντά τις μεγάλες δόξες του τραγουδιστή, αλλά και τους νεότερους οι οποίοι μέσα από το Διαδίκτυο ανακαλύπτουν «θησαυρούς» από το παλιό καλό ελληνικό τραγούδι.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Δάκης έχει βοηθήσει πολλούς τραγουδιστές στα πρώτα τους βήματα. Ανάμεσά τους είναι και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος όμως για πάρα πολλά χρόνια δεν αναφερόταν καν στο γεγονός. «Εμαθα ότι τώρα τελευταία ο Σάκης, σε μια τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, ανέφερε την ιστορία της γνωριμίας μας και ότι τον βοήθησα στα πρώτα του βήματα. Δεν θα με πείραζε καθόλου και να μην έλεγε τίποτα ποτέ, αλλά ξέρω καλά πως αυτά τα πράγματα τα θυμάσαι μόνο όταν περάσει ο τυφώνας της επιτυχίας και κατασταλάξεις… Κι εγώ ευγνωμονώ τον Πλέσσα που μου έδωσε τα “Τόσα καλοκαίρια”, αλλά το θυμήθηκα αργά. Τον καιρό που στροβιλιζόντουσαν όλα γύρω μου σαν τρέλα δεν θυμόμουν τέτοια πράγματα».


Μόνιμος κάτοικος Κύπρου πλέον...
Ο Δάκης βρίσκεται στην Κύπρο από το 2005 και μένει σε ένα σπίτι στη Λευκωσία. Οσο για την Ελλάδα, μάλλον έχει ρίξει… μαύρη πέτρα πίσω του: «Την Κύπρο την αγάπησα από την πρώτη φορά που ήρθα εδώ για μια συναυλία. Ηταν το 1971 και το κοινό με αποθέωσε! Από τότε πήγαινα συχνά στο νησί για συναυλίες και διακοπές. Οσο για το πότε θα επιστρέψω στην Ελλάδα, αυτό δεν ξέρω πότε θα γίνει, ίσως όταν βαρεθώ εδώ. Tι να έρθω να κάνω στην Αθήνα; Εκεί πλέον η ζωή έχει γίνει αφόρητη. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις… Εμενα στο Φάληρο και σχεδόν ποτέ δεν μπορούσα να κατέβω στο κέντρο... Από τη μια οι απεργίες και από την άλλη οι διαδηλώσεις, πάντα κάτι γινόταν, χώρια τα μονά - ζυγά. Ενώ στην Κύπρο -παρ’ όλο που τώρα υπάρχουν κι εδώ μεγάλα οικονομικά προβλήματα- τα πράγματα είναι πιο ανθρώπινα. Για να καταλάβεις πώς είναι εδώ που μένω, φαντάσου ένα ωραίο νησί της Ελλάδας, κάτι μεταξύ Κρήτης και Ρόδου».

Ανάμεσα στις επιλεκτικές εμφανίσεις που κάνει στην Κύπρο ήταν και η συμμετοχή του στο μουσικοχορευτικό σόου «Dancing» -που πρόβαλλε το Mega Κύπρου και ολοκληρώθηκε την προπερασμένη Κυριακή- κερδίζοντας τη δεύτερη θέση μαζί με την παρτενέρ του Πραξούλα Αντωνιάδου, πρώην υπουργό Εμπορίου της Κύπρου. «Με την Πραξούλα δέσαμε πάρα πολύ και αρέσαμε στο κοινό, γεγονός που φαίνεται από το ότι και μετά το τέλος του σόου μάς ζήτησαν να εμφανιστούμε μαζί σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Πραγματικά περάσαμε πάρα πολύ ωραία στο σόου και δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα φώτα, γιατί τώρα στα στούντιο υπάρχουν κάμερες τελευταίας τεχνολογίας και ο φωτισμός είναι πιο ήπιος».

Related

showbiz 6807806560832744869

Follow us


item