News-Piper

Γιάννης Μπουτάρης: Ντοκιμαντέρ για την ζωή του

​O "αντισυμβατικός" δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά, αφού ένα ντοκιμαντέρ που κ...


​O "αντισυμβατικός" δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά, αφού ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει 10 εβδομάδες από τη ζωή του, πρόκειται να βγει στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας.

«Ένα βήμα μπροστά» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αθυρίδη, το οποίο θα προβληθεί μάλιστα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ. Η ταινία εντάσσεται στο τμήμα «Reflecting Images: Panorama» το οποίο φιλοξενεί ταινίες που θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν.
 
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμές του δημάρχου κατά την προεκλογική περίοδο του 2010 για τις δημοτικές εκλογές, αλλά παράλληλα, έχει πολλές αναφορές στην προσωπική του ζωή όπως τον ίδιο ναμιλά για το θάνατο της γυναίκας του, να κάνει γιόγκα αλλά και να εκκλησιάζεται.
 
Η παραγωγή του «Ενα βήμα μπροστά» έγραψε το εξής σημείωμα για το ντοκιμαντέρ: «προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση. Στις σημερινές κοινωνίες, η κρίση έχει χαρακτηριστεί συχνά σαν κρίση αξιών και η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη.»
 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει το ντοκιμαντέρ τον Μάρτιο του 2013, ενώ τον Μάιο θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μια ημέρα για την Ελλάδα - Une journée en Grèce».

Related

thessaloniki 7956327805518315826

Follow us


item