News-Piper

Χαλάει ο καιρός: Νεφώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Όσοι χαρήκατε… χαρήκατε με την παρατεταμένη νότα καλοκαιριού. Ο καιρός ήρθε στα συγκαλά του, και αποφάσισε να μπει στο κλίμα του Φθινοπ...


Όσοι χαρήκατε… χαρήκατε με την παρατεταμένη νότα καλοκαιριού.
Ο καιρός ήρθε στα συγκαλά του, και αποφάσισε να μπει στο κλίμα του Φθινοπώρου. Μετά την ηλιοφάνεια λοιπόν και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, έρχονται νεφώσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτικά, σήμερα περιμένουμε νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές σε περιοχές της Θράκης, του βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην Αττική, περιμένουμε τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 ως 29 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι.
Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 ως 26 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο Θερμαϊκό, με σταδιακή εξασθένιση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, τοπικά ισχυροί, ενώ τοπικά ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα νοτιότερα πελάγη. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.​
Πηγή: meteo

Related

news 8854113593349672893

Follow us


item