News-Piper

"Αστακός" η Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ-Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης

Αυλαία ανοίγει σήμερα η 77η ΔΕΘ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε επιφυλακή για τα εγκαίνια, βρίσκονται ήδη 3.500 αστυνομικοί, μιας και ε...

Αυλαία ανοίγει σήμερα η 77η ΔΕΘ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Σε επιφυλακή για τα εγκαίνια, βρίσκονται ήδη 3.500 αστυνομικοί, μιας και εργαζόμενοι και συνδικάτα, έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.



Στις 10 το πρωί, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θ' «ανοίξει» από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα κάνει τα εγκαίνια, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, HELEXPO και ΔΕΘ.

Ωστόσο η παρουσία του πρωθυπουργού θα είναι σύντομη, μιας και δεν σκοπεύει να μιλήσει ούτε στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, αλλά ούτε και να δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

Στις 12:00 το μεσημέρι, θα έχουμε τη συγκέντρωση των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Στις 18:00 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Πλ. Αριστοτέλους.

Στο ίδιο σημείο, θα συγκεντρωθεί το απόγευμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου το παρόν θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, με βουλευτές του κόμματος.

Στις 18:00 το απόγευμα έχουμε και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, το οποίο διοργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο, στο Συντριβάνι.

Τέλος, την ίδια ώρα, στην Καμάρα, έχουν συλλαλητήριο τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απροσπέλαστο το κέντρο της Θεσσαλονίκης-Κυκλοφορικές ρυθμίσεις:

Σε ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου, θα μπουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εξαιτίας των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Έτσι, από τις 14.00 και μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων για όσο διαρκέσουν οι εκδηλώσεις, θα διεξάγεται από:

Ανατολικά προς Δυτικά μέσω των οδών Κατσιμίδη Περιφερειακής οδού Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν), Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου,Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

star.gr

Related

thessaloniki 8652380099274718067

Follow us


item