News-Piper

Σοκ για διάσημη tv persona

Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια όταν ενημερώθηκε για τη σύλληψη στενού συγγενικού της προσώπου που συμμε...

Τη γη κάτω από τα πόδια της έχασε πασίγνωστη Ελληνίδα παρουσιάστρια όταν ενημερώθηκε για τη σύλληψη στενού συγγενικού της προσώπου που συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα η οποία δρούσε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Μεσσηνία. 


Ο συγγενής της (με τον οποίο, μάλιστα, η παρουσιάστρια έχει και το ίδιο επίθετο) ήταν αρχιφύλακας σε αστυνομικό τμήμα της Πελοποννήσου. Αν και αστυνομικός όμως, φέρεται να εμπλέκεται στο μεγάλο κύκλωμα μεταφοράς και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα.

Η TV persona μόλις ενημερώθηκε από την οικογένειά της για την παράνομη δραστηριότητα του συγγενή της και παιδικού της φίλου, υπέστη σοκ. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ένας από τους δικούς της ανθρώπους, ένα μέλος της οικογένειάς της, συμμετείχε στην επικίνδυνη εγκληματική ομάδα που εδώ και πολύ καιρό έφερνε λαθραία τσιγάρα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, εκτός από τον εν ενεργεία αστυνομικό, συνελήφθησαν επίσης άλλα πέντε άτομα, ανάμεσά τους και δύο αδέλφια επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης, αναζητούνται άλλα δύο μέλη της σπείρας. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός που είναι συγγενής της παρουσιάστριας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Η υπόθεση απασχολούσε τις αστυνομικές αρχές εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν μήνα, όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην περιοχή του Μεσοποτάμου Μεσσηνίας δύο νταλίκες φορτωμένες με χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων. 

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν ότι πίσω από την υπόθεση κρυβόταν μεγάλο κύκλωμα και άρχισαν με μεθοδικά βήματα να συγκεντρώνουν πληροφορίες και στοιχεία. Ετσι, κα
ατόρθωσαν να διεισδύσουν στους σκοτεινούς και δαιδαλώδεις διαδρόμους του κυκλώματος και πέρασαν χειροπέδες στους δράστες.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, η εγκληματική ομάδα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένη και δρούσε στη Μεσσηνία τους τελευταίους πέντε μήνες. Τα πλοία με λαθραία τσιγάρα από τρίτες χώρες προσέγγιζαν δύσβατες και απομονωμένες παραλίες της Μεσσηνίας, όπου νταλίκες παραλάμβαναν το λαθραίο εμπόρευμα και το προωθούσαν στην Αθήνα. 

Το κύκλωμα ήταν τόσο καλά οργανωμένο ώστε ολόκληρα μηχανήματα (μπουλντόζες, γκρέιτερ, μπετονιέρες κλπ.) άνοιγαν δρόμους για να μπορούν τα φορτηγά και οι νταλίκες να προσεγγίζουν τα σημεία και να φορτώνουν.

Από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας βρέθηκε μικρή σχετικά ποσότητα τσιγάρων, ναρκωτικά και όπλα, ενώ το κύκλωμα είχε δημιουργήσει και χώρους σε απόμερα σημεία τα οποία χρησιμοποιούσε ως «αποθήκες».

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ενα πιστόλι, 2 κυνηγετικά όπλα, 322 φυσίγγια, 86 κροτίδες, 2 δενδρύλλια χασίς και ποσότητα ινδικής κάνναβης 106 γραμμαρίων, 133 πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, 2 πλαστά χαρτονομίσματα, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, 1 σπάθα και 1 ξιφίδιο, καθώς και το ποσό των 104.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε τρία ακόμη άτομα, τρεις Ελληνες, οι οποίοι δεν αποτελούσαν μέλη της σπείρας, αλλά είχαν στην κατοχή τους παράνομα όπλο και φυσίγγια, τα οποία -όπως προέκυψε από την προανάκριση- τους τα είχε προμηθεύσει ο αστυνομικός. Πρόκειται για δύο άνδρες (ηλικίας 41 και 39 ετών) και μία γυναίκα (ηλικίας 36 ετών) οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον συγγενή της τηλεπαρουσιάστριας.

Εναντίον των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου, ενώ εναντίον των μελών της σπείρας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, της νομοθεσίας για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες. Επιπλέον, ο αρχιφύλακας κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Χθες όλοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι έρευνες των διωκτικών αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.



espresso

Related

showbiz 529066703375790130

Follow us


item