News-Piper

Νανά Μούσχουρη: Οι Γερμανοί... χόρευαν το "Ντάρι-Ντάρι"

Η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη Νανά Μούσχουρη έκανε ως είδηση τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, η γερ...


Η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη Νανά Μούσχουρη έκανε ως είδηση τον γύρο του κόσμου. Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα Bild σε σχετικό της ρεπορτάζ αναφέρει ότι «δεν μίλησαν για μουσική, αλλά για την Ευρώπη και την Ελλάδα». «Είμαστε μια περήφανη χώρα. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει πολλά προβλήματα....Εάν δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε», δήλωσε η ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια, για να απαντήσει ο Γερμανός υπουργός ότι «δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά, στο μεταξύ, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε». Μάλιστα, η Bild αναφέρει ότι η Νάανά Μούσχουρη ζήτησε την κατανόηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Η πρόσκληση
Νανά Μούσχουρη - Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Η Νανά Μούσχουρη,όμως, δεν επισκέφθηκε, όπως οι χιλιάδες Γερμανοί πολίτες, το υπουργείο Οικονομικών με την ευκαιρία της «Ημέρας των Ανοιχτών Θυρών» στο Βερολίνο, μια εκδήλωση που γίνεται κάθε καλοκαίρι,  αλλά έλαβε ειδική πρόσκληση από τον υπουργό. Ο λόγος; Να μιλήσει σε ανοιχή συζήτηση που έγινε ως αναγνωρισμένη Ευρωπαία καλλιτέχνιδα, διεθνούς αποδοχής, για την Ευρώπη και όσα συμβαίνουν.
Και μπορεί η εφημερίδα Bild στο ρεπορτάζ της να μετέφερε ένα κομμάτι του διαλόγου Μούσχουρη-Σόιμπλε, αλλά οι δυο τους μαζί με τον δημοσιογράφο που συντόνιζε τη συζήτηση μίλησαν, όπως λέει ασφαλής πηγή στο fthis.gr και "για το κακό που κάνουν τα ΜΜΕ στις σχέσεις των χωρών και την καλλιέργεια εντυπώσεων. Αυτό που είπαν είναι ότι τα Μέσα συνηθίζουν να οξύνουν κάτι που μπορεί να είναι ελάχιστα αρνητικό ή το αναμενόμενο και να εξαφανίζουν οτιδήποτε θετικό και καλό λέγεται ή σχεδιάζεται. Επίσης, ο Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα λειτουργεί και σαν μοχλός "δεσίματος" των χωρών της Ευρώπης".
Η Νανά Μούσχουρη συμφώνησε απόλυτα, προφανώς μη μπορώντας να ξεχάσει το σάλο που ξέσπασε στην Ελλάδα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση, Welt online. Πολλοί την είχαν χαρακτήρισαν ως «ανθελληνική». Στενοί συνεργάτες της ίδιας, αλλά και εκείνη, όταν συνέβη όλη αυτή η ιστορία είπαν ότι δεν δημοσιεύτηκε ατόφια η συνέντευξη προσπαθώντας να εξηγήσουν ότι ευθύνεται και ο τρόπος που συντάχθηκε σχετικά με την απόδοση των λόγων της. Βέβαια, ποιος μπορεί μέσα σε όλα να ξεχάσει ότι η Νανά Μούσχουρη, αμέσως μόλις ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη (ίσως και η μόνη) που αποποιήθηκε την αποζημίωση- σύνταξή της ως Ευρωβουλευτού, υπέρ του ελληνικού κράτους με την παρακάτω επιστολή;
 Η συναυλία
 Αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης ακολούθησε συναυλία της Νανάς Μούσχουρη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Το πρόγραμμα της περιελάμβανε αποκλειστικά ελληνικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ενώ η ερμηνεύτρια τραγούδησε δύο τραγούδια του συνθέτη μεταφρασμένα στα γερμανικά και ερμηνευμένα από την ίδια στη δισκογραφία της στη Γερμανία.
Ανάμεσά τους τραγούδησε και το νησιώτικο "Ντάρι-Ντάρι", κάνοντας όλους όσοι βρίσκονταν εκεί να χορεύουν σε ελληνικούς ρυθμούς στο γρασίδι έξω από το υπουργείο, υπό το βλέμμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε !

Related

politic 7465386604860399357

Follow us


item