News-Piper

Πρόταση για μείωση 40% στον Σαλπιγγίδη

Πρόταση για μείωση αποδοχών κατά 40% προτάθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη σε συνάντ...

Πρόταση για μείωση αποδοχών κατά 40% προτάθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα και τον Γιώργο Γεωργιάδη σε συνάντηση που είχαν μαζί του στο Άρνεμ.


Η πρόταση ήταν η αναμενόμενη, στο ύψος που συζητείται εδώ και καιρό και το επιβάλλουν οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες της ΠΑΕ και η συνεπακόλουθη δραστική μείωση του μπάτζετ. Οι καθαρές αποδοχές του διεθνούς επιθετικού με βάση το ισχύον συμβόλαιό του είναι 800.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα συμβόλαιο εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα του ΠΑΟΚ.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξήγησαν στον διεθνή επιθετικό ότι εκτιμούν απεριόριστα την στάση του όλο αυτό τον καιρό και την ιώβεια υπομονή που κάνει στο θέμα των πληρωμών (πρόσφατα υπέγραψε διακανονισμό για οφειλή 900.000 ευρώ), αλλά οι περικοπές είναι αναγκαίες για την επιβίωση της ΠΑΕ και μάλιστα γίνονται σε όλες τις ομάδες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μεγάλη μείωση που δέχτηκαν αστέρες παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Κατσουράνης και ο Μπουμσόνγκ. Η άλλη λύση, εάν δεν συμφωνήσει στην μείωση, θα ήταν να έρθει μια πρόταση αγοράς του από ομάδα του εξωτερικού.
Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες μέρες, όταν και θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν διοίκηση και Σαλπιγγίδης στο τι πρόκειται να γίνει με την περίπτωσή του.
Στο δια ταύτα, η λογική λέει ότι αν ο Σαλπιγγίδης δεν βρει ευρωπαϊκή ομάδα που θα του προσφέρει καλό συμβόλαιο και αντίτιμο στον ΠΑΟΚ θα συμβιβαστεί με τον Δικέφαλο του Βορρά σε μία μικρότερη μείωση της τάξεως του 30% και θα κλείσει το θέμα θετικά. Σημειωτέον, πως δεν ενδιαφέρεται για μεταγραφή εκτός Ευρώπης.
Ευχής έργο βέβαια θα είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και ο "Σάλπι" να μείνει στον ΠΑΟΚ, γιατί είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και μπορεί να γίνει ο φυσικός ηγέτης της νεανικής ομάδας που δημιουργεί ο Γιώργος Δώνης.

Related

sport 342046137036108531

Follow us


item